Едно от най-очакваните събития по време на инагурацията на руския

...
Едно от най-очакваните събития по време на инагурацията на руския
Коментари Харесай

Новата лимузина на Путин се оказа не толкова руска

Едно от най-очакваните събития по време на инагурацията на съветския президент Владимир Путин беше премиерата на новата лимузина, която беше разработвана през последните 4-5 години. И която беше шумно рекламирана като напълно съветски автомобил, предопределен както за ръководещите страната, по този начин и за елементарни клиенти.


Машината фактически наподобява впечатляващо, само че се оказа, че не е толкоз съветска, колкото мнозина чакаха. Автомобилни специалисти незабавно откриха прилики в дизайна с този на Rolls-Royce Ghost и Bentley Continental, до момента в който техническата част значително е дело на компанията Porsche Engineering, макар че има и присъединяване от локални съветски компании.
Дължината на лимузината е 6,62 метра, широчината – 2 м, а височината – 1,69 м. Пътният луфт е 200 мм. Автомобилът е оборудван с хибриден силов елемент, който е напълно разработка на германците от Porsche и има мощ от 600 к.с.. В него влизат бензинов V8 мотор с размер 4,4 литра, електрически мотор-генератор и система за задвижване на четирите колела. Скоростната кутия е 9-степенна, като е създадена от съветската компания KATE, само че механически напълно малко се отличава от немските си аналози.


За представителната машина е очакван и още по-голям мотор – 6,6-литров V12 с 4 турбини, разрастващ над 850 к.с. Той към момента е в развой на разработка, като се чака да влезе в упротреба не по-рано от 2019 година Моторът също е дело на компанията Porsche Engineering.
Освен лимузина планът „ Кортеж” включва още 3 автомобила, които ще бъдат предопределени за спомагателните служби, съпътстващи съветския президент. Това са седан, миниван и кросоувър,. Като всички модели ще се продават под марката Aurus. Името е формирано от думите Aurum (злато) и Russia (Русия), а обособените модели ще бъдат кръстени на кулите на Кремълския замък. Така лимузината и седанът ще се споделят „ Сенат”, миниванът – „ Арсенал”, а кросоувърът – „ Комендант”.


От тях към този момент е подготвен единствено миниванът, който също бе видян по време на инагурацията на Путин. Технически характерности за този автомобил не бяха обявени, само че е известно, че той тежи 3,5 тона. Машината ще може да се задвижва както с 2,0-литров турбомотор, по този начин и с 4,4-литровия V8 с 600 к.с.
Всички модели от плана „ Кортеж” ще бъдат пуснати в по-голяма произвеждане през 2019 година и надлежно ще се появят на пазара. Интерес към колите има от Китай и Обединените Арабски Емирства, като към този момент е известно, че стартовата цената на представителната лимузина ще бъде към 80 000 евро. При това оборудването ще бъде много по-бедно от това на колата, возеща съветския президент.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР