Едно от най-новите издания на „Библиотека България“ е последният сборник

...
Едно от най-новите издания на „Библиотека България“ е последният сборник
Коментари Харесай

Книгата на Тео Буковски "...А те прелитат нощем" - сборник за страховете и не само

Едно от най-новите издания на „ Библиотека България “ е последният алманах с разкази на лекарят-писател Тео Буковски, ...А те прелитат нощем . (сборник разкази, цена: 15 лева, 194 стр., меки корици; редактор: Симеон Аспарухов; фотограф: Светослава Мадарова). Книгата съдържа 28 описа, всеки от които показва така наречен остростюжетни жанрове по друг и неочакван метод.

Авторът Тео Буковски показва книгата си по следния метод:

„ Защо сънуваме толкоз доста, а си спомняме толкоз малко? И то единствено кошмарите! Преследват ни тъмни сенки, настигат ни уродливи същества, лутаме се в тесни коридори, в които въздухът ни свършва, а крайниците ни се движат все по-сковано и тежко като че ли сме обречени. В 4.50 сутринта. Кога започваме да виждаме в жълто? Или в… черно-бяло? От какво се пораждат болката и тъгата? Чиста биохимия ли са или…

Тази книга щеше да е единствено автобиографична, в случай че в нея нямаше и огромна доза химеричност, няколко напълно престъпни сюжета и щипка хорър. Но белким животът ни не е таман това? В късите измерения на болката прелитат мемоари и изпълзяват страхове. Но по-важното е нито за момент да не се отхвърляме от въображението си. “

Редакторът на „...А те прелитат нощем “, Симеон Аспарухов , споделя:

„ Истинско преживяване, катурване, загубване и завръщане. Сякаш със стотици придошли най-точни персонални думи, с които някой някъде е посрещнал гибелта си. Или нечия. Или е довел гибелта.

И я е разказал вярно. “

Страхотен алманах за страховете и освен, идващ традициите на Лъвкрафт и Кинг по едно и също време, само че в полето на актуалната българска литература. На създателя и книгата предстоят доста срещи с читатели – София, Велико Търново, Пловдив, Шумен, Търговище и други

Премиерата на книгата е замислена като музикално-театрален театър и ще се състои на 24 март, в София, Клуб „ Грамофон “, ул. „ Будапеща “ 6, от 19:00. Заповядайте!

~~~

Тео Буковски е роден e през 1973 година в Шумен. Завършва Медицинския университет в София и от 24 години работи като доктор. Първата му оповестена независима книга е романът „ Убийства 4D”, март 2014. През 2019-20 година Води графа „ Измерение Х “ за остросюжетна литература във вестник България през днешния ден. Понастоящем рубриката продължава в уеб страницата на издателство „ Библиотека България”. Член е на Съюза на българските писатели (от 2021 и на УС на СБП), на Съюза на писателите-лекари „ Димитър Димов”, Клуба на писателите-криминалисти „ Саламандър” и пръв ръководител на Асоциацията на младите български писатели. Има пет издадени прозаични книги, сборници с разкази и романи: „ Убийства 4D” – 2014; „ 4.50 Часът на кошмара” – 2014; „... А те изпълзяват нощем” – 2016; „ 9.8 по скалата на болката” – 2017 в съавторство с Десислава Шейтанова; „ … А те прелитат нощем “ – 2021.

~~~

За показване на книгата в медиите: [email protected] (Смилена Николова, 0888 848 737)

За спомагателна информация, фрагменти и контакт с създателя: [email protected] (Ива Спиридонова, 0899 157 346)

За поръчки на едро и дребно или приемане на книгата по пощальон: Симеон Аспарухов, [email protected] (Симеон Аспарухов, 0886 669 648)

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР