Едно от най-дълголетните представления в репертоара на Държавен куклен театър

...
Едно от най-дълголетните представления в репертоара на Държавен куклен театър
Коментари Харесай

Спектакълът „Хамлет“ на пловдивския Куклен театър с обновен актьорски състав

Едно от най-дълголетните представления в репертоара на Държавен куклен спектакъл Пловдив - „ Хамлет “, обновява актьорския си състав. Днес, на 3 февруари от 19 ч., на сцената на кукления спектакъл, ще може да гледате дебюта на новите артисти, споделят от трупата.

Премиерата на „ Хамлет “ е в далечната 2001 година В продължение на 18 години, в представлението играят един и същи артисти – Виктор Бойчев, Панайот Добрев-Понко, Румен Караманов, Димитър Николов-Шаблата. Спектакълът е взел участие в доста фестивали в България, гастролирал е и в редица страни, като Румъния, Унгария, Полша, Чехия, Турция. През 2005 година печели Голямата премия за постановка на Световния фестивал на кукления спектакъл в Прага.

„ Хамлет “ е съвременен и атрактивен музикален театър, който с смешка и лекост показва сериозния шекспиров сюжет. Сценичната редакция и постановка е дело на Съби Събев, сценограф е Емелиана Тотева. Музиката е на Веселин Койчев.

Днес в „ Хамлет “, за първи път ще може да видите и младите артисти – Стайко Стайков и Венци Димитров, които са новите попълнения в актьорския състав на спектакъла.

Представлението е уместно за фенове, над 16-годишна възраст.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР