Едно от лицата на протестите срещу застрояването в столичния квартал

...
Едно от лицата на протестите срещу застрояването в столичния квартал
Коментари Харесай

Манолова с първа атака срещу Фандъкова - София нямала кмет, а изпълнителен директор

Едно от лицата на митингите против застрояването в столичния квартал "Лозенец " - Никола Вапцаров, оглави инициативния комитет, който ще издигне кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Членовете на инициативния комитет досега са 65. В него вземат участие адвокати, публицисти, медицински сестри, майки на деца с увреждания, музиканти, представители на неправителствени организации.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разгласи по-рано оставката на Манолова като народен омбудсман. Заместник-омбудсманът Диана Ковачева ще заеме позицията на Мая Манолова до избора на нов титуляр.

На събитие в НДК Манолова показа претекстовете за оставката си и включването в изборната конкуренция в столицата. "Когато ме избраха за омбудсман, дадох обещание да не заставам в офиса, а да печеля борбата против несправедливостта. За мен тази работа е идея. За тези 4 години с моя екип работехме крепко и не отстъпихме пред нищо. Колкото повече работехме, толкоз повече се усилваше доверието към нас ", означи тя.

И изясни, че се отдръпва като омбудсман, тъй като на тази позиция опциите ѝ да промени нещата, с които не е съгласна, са били лимитирани. "Кандидатирам се за кмет на София, тъй като всички ние можем, тъй като имам сили, тъй като не ме е боязън. Единственото, от което ме е боязън, е мълчанието и овчедушието ", уточни още Мая Манолова.

След това тя намерено разкритикува работата на своя главен конкурент и сегашен кмет Йорданка Фандъкова. Манолова акцентира, че София сега няма кмет, а изпълнителен шеф: "В София единствено акулите се усещат добре, по тази причина виждаме перките им в центъра... В София има официална власт ".

Накратко някогашният омбудсман изрече част от целите си - концепциите й за общината са тя да бъде "светла, честна, транспарантна, електронна община ", а Витоша - "достъпна за всеки жител ". Искала столичани да вземат участие в ръководството посредством публични препоръки. И счита, че би трябвало да се осветлят публичните поръчки. С заричане напълно скоро да показа програмата си за ръководство Манолова съобщи подготвеност да отвори съвещанията на общинския съвет за столичани.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР