Едно нещо е сигурно: планетата никога вече няма да бъде

...
Едно нещо е сигурно: планетата никога вече няма да бъде
Коментари Харесай

Какво ще се случи с планетата ни след ядрен апокалипсис

 Аз-съм-легенда

Едно нещо е несъмнено: планетата в никакъв случай към този момент няма да бъде същата. И тази опасност не е изчезнала. Ядреното оръжие към момента съществува и просто чака някой да натисне копчето. Учените провели опит по симулирането на нуклеарните последици, с цел да схванат по какъв начин ще наподобява живота след нуклеарен апокалипсис:

Черни дъждове

След нуклеарен гърмеж ще настане времето на черните дъждове, които ще бъдат мазни и гъсти. В Хирошима черният дъжд почнал да пада 20 минути след гърмежа. Той покрил повърхност към 20 км към епицентъра и в тази течност имало задоволително радиация, с цел да стартират необратими изменения  в кръвта на индивида.

Електромагнитните импулси ще изключат електричеството

Взривът ще изпрати подтик на електромагнитно лъчение, което ще изключи електрическата мрежа. В един нуклеарен опит сходен подтик бил толкоз мощен, че територия с повърхност от 1600 км била напрегнат. Най-лошото е, че ще бъдат извадени от строя и оборудванията за филтриране. Това ще бъде живот без електричество и чиста вода.

Дим ще закрие слънцето

Всичко, което може да изгори, ще изгори: здания, гори, пластмаса, че дори и асфалт. Пожарите ще изпратят сажди и отровен пушек в атмосферата и от там в стратосферата. Ще се появят тъмни облаци и ще се разпространят, до момента в който не обзет цялата планета, закривайки небето и слънцето. В изискванията на световен нуклеарен холокост няма да ги забележим в продължение на 30 години.

Студен климат и неспособност да отгледаме храна

Температурата на Земята внезапно ще се намали. Няма да има лято и ще настъпи непрекъсната нуклеарна зима, затова развъждането на плодове, зеленчуци и зърнени култури ще е невероятно. Това няма да стане началото на нов ледников интервал, тъй като след към 25 години температурата малко ще се стабилизира, само че пък гладуването ще продължи и в този интервал.

Разрушаване на озоновия пласт

Дори при дребна нуклеарна война с потреблението на едвам 0,03 % от международния нуклеарен боеприпас може да се чака, че до 50 % от озоновия пласт ще бъде опустошен. Светът ще бъде открит за ултравиолетовите лъчи. Растенията ще измрат, а оживелите живи същества ги чака разновидност на ДНК.

 апокалипсис

Световен апетит

При ниски температури, гибелен мраз и мощни ултравиолетови лъчи от небето човечеството го чака апетит. Хората, живеещи край океана, може би ще имат малко повече шансове. Повечето хора, претърпели гърмежа, няма да оцелеят през първите 5 години. Храната ще бъде малко, а конкуренцията голяма.

Консервирана храна

Средство за оцеляване ще бъде използването на бутилирани и консервирани артикули. Те ще бъдат релативно безвредни. Също по този начин се счита, че водата от дълбоките подземни кладенци може да става за пиянство. По този метод битката за оцеляване ще стане битка за надзор над кладенците и продоволствията.

Химическа радиация

Един от химическите детайли е стронций-90, който „ мами “ организма, правейки се на калций. Тялото насочва тези токсични химикали право в костния мозък и зъбите, акумулирайки ги в организма. Ще се усили заболеваемостта от рак, продължителността на живота ще намалее, вродените недостатъци ще станат всекидневно събитие.

Силни урагани

През първите две-три години студен мрак можем да чакаме, че в света ще бушуват постояннни ощни урагани. Докато всичко не се върне към норма, ще има непрекъснати дъждове, вътре в океаните ще има огромни стихии и тайфуни и това ще продължи с години.

Оцеляването на човечеството

В резултат на нуклеарния апокалипсис незабавно ще загинат към 500 милиона души. Останалите ще се борят за оцеляване – с тези тествания ще се оправят единствено най-издръжливите хора.

След 25-30 години облаците ще стартират да се разсейват, температурата ще се върне към естественото и животът последователно ще се възроди. Но и след няколко десетилетия светът ще наподобява като актуалния Чернобил. Той в никакъв случай към този момент няма да бъде същият.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР