Едно наум е рубрика на Дневник, в която публикуваме прессъобщения,

...
Едно наум е рубрика на Дневник, в която публикуваме прессъобщения,
Коментари Харесай

Едно наум: Цялото прокурорско войнство спасява медия на Пеевски

" Едно мислено " е графа на " Дневник ", в която публикуваме прессъобщения, фрагменти от материали, изявления и други текстове, които би трябвало да се четат с едно мислено.

Преди десетина дни вестниците на депутата Делян Пеевски " Телеграф " и " Монитор " се оплакаха от прокурорска принуда. Причината - прокурорът от Софийската районна прокуратура Тодор Тодоров наредил на Патентното ведомство да заличи марката " Телеграф ", защото тя звучала като едноименния английски вестник и това можело да заблуди читателите. Казусът стигнал до редовия обвинител, откакто управлението на " Телеграф " подало тъжба против съперник със сходно название.

Прокуратурата, която по закон няма право да се занимава с частноправни разногласия, се е активизирала невиждано по проблема с комерсиалната марка. Данъкоплатците за жал не следят същата експедитивност, ангажираност и безкомпромисност във връзка с закононарушенията, които се правят по високите етажи на властта.

Ето какво заяви през днешния ден вестник " Монитор ":

" На 10 юни т.г. бе извършена среща с основния прокурор Сотир Цацаров, на която участваха основните редактори на изданията на " Телеграф медиа ", както и зам.-главният прокурор Иван Гешев, представителят на основния прокурор и началник на отдел " Специализиран " към ВКП Румяна Арнаудова, градският прокурор на София Емилия Русинова и районният прокурор на София Радослав Димов.

Градският прокурор на София Емилия Русинова заяви, че до СГП е изпратена тъжба от Патентното ведомство, в която е очебийно, че няма по какъв начин да извърши постановлението на прокурора, защото то не дава отговор на законовите условия.

" Телеграф медиа " изпрати и протестно писмо до Инспектората на Висшия правосъден съвет с гледище за инспекция на дейностите на прокурор Тодор Тодоров и дали те дават отговор на Закона за правосъдната власт, на конституцията и дали в тази ситуация не става въпрос за превишаване на служебните пълномощия на държавния обвинител. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР