Едно към пет е броят на напускащи спрямо влизащи украински

...
Едно към пет е броят на напускащи спрямо влизащи украински
Коментари Харесай

Траен спад на идващите украински бежанци

Едно към пет е броят на напускащи по отношение на влизащи украински жители

Наблюдава се трайна наклонност за спад на влизащите в страната от Украйна и повече украинци, напускащи България. Това демонстрират данните на граничния пункт при Русе, предава.

Едно към пет - по този начин може да обобщим броя на напускащи по отношение на влизащи украински жители през граничния пункт при Русе - Дунав мост, както и на Централна жп гара.

Голяма част от украинците, решили да изоставен България, пътуват с трен, защото билетите към момента са безвъзмездни към Румъния и от Румъния към България.

Повечето пасажери във влака за Букурещ са украинци. Част от тях тръгнали, тъй като се наложило да изоставен морските курорти и решили да се насочат още веднъж към дома или други европейски страни.

Малко са хората, към момента бягащи от войната. Тези, които избират България, знаели къде отиват.

"Голяма част от тях при близки и познати, огромна част са си уговорили жилища или са се разбрали с хотел, където си заплащат, доста малко са тези, които влизат в България и имат потребност от настаняване ", съобщи Теодора Рибарова от Организацията на българските скаути.

"Около 100 индивида всеки ден адресирам за Букурещ, одобряваме от 20 до 40. Намаля потокът на идващи с влака особено, виждам, че на гарата в Букурещ има ужасно доста украински жители, само че очевидно те отпътуват за други дестинации в Западна Европа ", уточни Рейхан Аблеким, доброволец.

На първи юни доброволците на централната гара в Русе зарадваха децата от всички влакове с дарове и балони.

Повече по тематиката гледайте във видеото.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР