Едно френско село все още се бори с купища боклук,

...
Едно френско село все още се бори с купища боклук,
Коментари Харесай

„Трафикантите на отпадъци“, които се представиха за събирачи на боклук, след което ги изхвърлиха, отиват на съд във Франция

Едно френско село към момента се бори с купища отпадък, които съгласно жителите предизвикват замърсяване на водата и ужасни миризми.

Десет мъже са изправени пред съда във Франция тази седмица, откакто се допуска, че са организирали голяма интервенция за контрабанда на боклуци сред Белгия и Франция.

„ Всички се натъкнахме на купчина отпадък в провинцията, само че е много рядко да бъде с подобен размер, ” споделя Мюриел Рюф, представляваща гражданските страни, които са ги завели в съда.

Както демонстрират шокиращи фотоси, големи купчини домашен и индустриални към момента са насъбрани горе на входа на Rédange, малко зелено село в Мозел на границата с Люксембург.

Общо съвсем 10 000 тона боклуци от Белгия са били нелегално изхвърлени в Северна и Източна Франция сред 2018 година и 2021 година, в следствие при предстояща загуба от над 1,5 милиона евро. Прокурорите настояват, че боклукът е бил събран от обвинените, до момента в който са се представяли за събирачи на боклуци, след к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР