Едни от най-популярните и полезни ядки са орехите. Всички знаят

...
Едни от най-популярните и полезни ядки са орехите. Всички знаят
Коментари Харесай

Какъв е ефектът от яденето на орехи

Едни от най-популярните и потребни ядки са орехите. Всички знаят за това, само че в действителност какво значи изказванието, че се отразяват добре на здравето. Ореховите ядки са с високо наличие на омега-3 мастни киселини, което води до намаляване на риска от сърдечни болести. Богати са на витамини А, В1, В2, В6, фолиева киселина, някои витамини от групата Р и известно наличие на витамин С. Те съдържат и други субстанции като калций, мед, цинк и йод.

Ново изследване демонстрира, че включването на орехи в ежедневното меню в продължение на 2 години въздейства директно върху равнищата на холестерола. То е оповестено в американското списание Circulatio, предава Труд.

Участие в проучването взимат 636 индивида на възраст сред 63 и 79 години. Живели са в Испания и в Калифорния. Жени са 67% от участниците. Като цяло не са имали съществени здравословни проблеми, само че някои са пиели медикаменти за високо кръвно и други За задачата на изследването са разграничени на две групи. Едната не е яла орехи, а участниците в другата група включват в дневното си меню по половин чаша от ядките.

В хода на изследването участниците, които са консумирали орехи, са понижили равнищата на своя „ неприятен ” холестерол приблизително с 4,3 мг на децилитър и общия си холестерол приблизително с 8,5. Това значи с 4,3% и с 6,1%. Наблюдават се разлики съгласно пола, като при мъжете холестеролът е понижен със 7,9%, а при дамите – с 2,6%.

Разбира се, знае се, че ореховите ядки са потребни за здравето. В случая учените се заемат да потвърдят тяхното удобно влияние върху човешкия организъм.

Изследователите обръщат внимание, че резултатите демонстрират сдържан спад и не доближават стойности, които са присъщи при банкет на медикаменти. Ядките могат да оказват помощ, само че не и да заменят лекарствените средства.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР