Едни от най-хубавите спомени от детството ни са свързани с

...
Едни от най-хубавите спомени от детството ни са свързани с
Коментари Харесай

Кулинарен уикенд: Най-вкусните рецепти за закуска

Едни от най-хубавите мемоари от детството ни са свързани с почивните дни, в които се разсънваме от аромата на прясно приготвени палачинки или пържени филийки.

Няма потребност да ви обясняваме за какво това са обичаните закуски на дребни и огромни. Можем да ги гарнираме съгласно усета си, да ги хапваме солени или сладки, като съвършено допълнение на утринното кафе.

Днес в рубриката “Кулинарен уикенд ” ви представяме две от обичаните ни предписания за уикенд закуски. Първата е за малко по-различни американски палачинки! 

Необходими артикули:
2 яйца
щипка сол
2 с.л.захар
5 с.л. бакпулвер
една шушулка ванилия
400 мл прясно мляко
200 мл течна сметана
2 чаши брашно.

Начин на подготвяне:
Разбъркайте яйцата с щипка сол, захарта и бакпулвера. Добавете вътрешността на една шушулка ванилия, прясното мляко, течната сметана и брашното. Пържете в намаслен тиган на междинен огън. Поднесете ги поляти с мед или кленов сироп, пресни боровинки, банани и малини.

 Кулинарен уикенд: Най-вкусните (и лесни!) предписания за закуска

Пържени филийки с ягоди и маскарпоне, въодушевени от Италия

Необходими артикули за 4 порции:
8 филийки от самун за тостер
4 жълтъка
100 мл мляко

За попълване:
200 г ягоди
250 г маскарпоне
3 с.л. мед
1 пакетче канела на прахуляк

За пържене:
40 г масло

Начин на подготвяне:
Изсипете маскарпонето в дребна купа, прибавете меда и канелата и разбъркайте добре до приемане на хомогенна примес. Сега е време за ягодите. Измийте ги добре, отстранете дръжките и подсушете. Нарежете по дължина на тънки филийки. Намажете филиите с маскарпоне, наредете върху половината от тях компактен пласт ягоди и по-късно ги слепете една към друга.

Разбъркайте жълтъците с млякото до приемане на хомогенна примес. Оваляйте отмерено филийките от всички страни като внимавате да не се разпаднат. Пържете в авансово разтопеното масло до приемане на златист тен.

Сервирайте ги нарязани диагонално. Ако желаете да извършите усета на тези пържени филийки още по-наситен, можете при сервиране да им добавите още малко мед или шоколад.

За още кулинарни изкушения посетете GourmetFriday.com

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР