Една софийска и две русенски детски градини започват да обучават

...
Една софийска и две русенски детски градини започват да обучават
Коментари Харесай

В три детски градини започва забавно обучение по роботика

Една софийска и две русенски детски градини стартират да образоват своите ученици на точни науки и роботика по занимателен метод – посредством конструктори, които да развият уменията им за планиране, шифроване, сериозно мислене и решение на проблеми от действителния живот, оповестиха от Центъра за креативно образование, който вкарва пилотния STEM Science, Technology, Engineering, Mathematics) план.

Той се назовава FIRST® LEGO® League Discover и е по просветителна стратегия, ориентирана към деца от 4 до 6 годишна възраст. Всяка година тематиките му са разнообразни, тази година фокусът е върху превоза и доставките.

Целта на програмата е да разпали любознанието на децата, да подтиква откривателството, приобщаването, нововъведенията, работата в екип и заниманието при работата с най-малките.

Програмата включва едно въвеждащо занятие, 10 тематични работилници и по избор на участващите детски градини, едно финално събитие, на което децата да споделят резултатите от своите прекарвания. Децата работят в екипи с комплекта LEGO® Education STEAM Park, както и специфични комплекти FLL Discover и спомагателни материали от Център за креативно образование.

В плана вземат участие три детски градини - ДГ 10 „ Чебурашка” от София, ДГ „ Детелина” от Русе и ДГ „ Звездица”, също от Русе. В рамките на поредност от занимания, децата ще разискват, проектират и построяват тематични модели, работейки в екипи и решавайки разнообразни провокации от действителния живот, да вземем за пример по какъв начин да се придвижват колета, по какъв начин те се сортират и по какъв начин след това транспортират по целия свят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР