Една след друга космическите станции навлизат в орбитата на Марс.

...
Една след друга космическите станции навлизат в орбитата на Марс.
Коментари Харесай

Китайците навлизат в орбитата на Марс

Една след друга галактическите станции навлизат в орбитата на Марс. Следвайки междупланетната станция Ал-Амал (ОАЕ) и американската задача на НАСА Perseverance, китайската експедиция Tianwen-1 с марсоход на борда се приближи до Червената планета. Китайската национална галактическа администрация (CNSA) разгласи навлизането на китайския галактически транспортен съд в орбитата на Марс.

Пътуването до орбитата на Марс лиши на китайците съвсем седем месеца. От изстрелването си на 23 юли 2020 година Tianwen 1 е прелетял над 475 милиона километра и в този момент ще извърши орбитален разбор на повърхността на планетата, преди да спусне специфичното транспортно средство, което ще се движи по Червената планета от май до юли тази година.

Експедицията на китайския марсоход ще продължи към 90 дни и ще бъде ориентирана към намиране на следи от органически живот на Марс и подготовка за бъдещо колонизиране на планетата. Ще напомним, че американската задача Perseverance възнамерява да кацне на Марс в кратера Jezero на 18 февруари, а целият развой ще бъде излъчен онлайн от бордовите камери на устройството.

 Китайците навлизат в орбитата на Марс

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР