Една рецепта от Златната съкровищница с най-добрите Български ястие Горещо

...
Една рецепта от Златната съкровищница с най-добрите Български ястие Горещо
Коментари Харесай

Печено агнешко бутче с дреболии

Една рецепта от Златната съкровищница с най-хубавите Български ядене Горещо предлагаме!

Необходими Продукти

● агнешко бутче - 1 бр.
● агнешки комплект - 1 бр. (бял и черен дроб, далак, сърце, бъбреци, момици)
● ориз - 1 кг
● печурки - 300 г
● лук - 2 глави
● магданоз - 1/2 връзка
● олио - 200 мл
● масло - 125 г
● сол - на усет
● черен пипер - на усет
● чубрица - на усет
● джоджен - на усет

Начин на подготвяне

Агнешкото бутче се насича на порционни части, осолява се, поставя се в огромна тава. Добавят се няколко зърна черен пипер и цели стръкове свеж или изсъхнал джоджен. Налива се вода, половината олио, завива се във фолио и се поставя да се пече до подготвеност.

Печеното агнешко се отделя в различен съд. В тавата би трябвало да остане печеният бульон. Агнешкият комплект се сварява и нарязва на дребни кубчета. Слага се в тавата.

Печурките се измиват, отцеждат и нарязват на жулиен. Слагат се в тиган и се изпържват с малко олио и сол. Прибавете и тях в тавата.

Кромидът, обелен и раздробен на ситно, дружно с магданоза се запържва леко, прибавя се оризът, маслото и се пържи до момента в който стане транспарантен. Ръснете малко сол и черен пипер. Сложете запържения ориз в общата тава. Сипете гореща вода в съответствие 1:3 - предвидете и грамажа на печения бульон.

Ръснете чубрица, пробвайте какъв брой солено е, завийте тавата с алуминиево фолио и сложете в авансово загрятата фурна. Печете до подготвеност.

Извадете тавата от фурната, разрохкайте дреболиите деликатно с дървена вилица и наредете от горната страна изпечените части месо. Сервирайте топло.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР