Една по една всички държави в ЕС започват да въвеждат

...
Една по една всички държави в ЕС започват да въвеждат
Коментари Харесай

Борисов: България се дава за пример за навременните мерки, другите държави закъсняха

„ Една по една всички страни в Европейски Съюз стартират да вкарват ограниченията, които България към този момент вкара. Много закъсняха, в този момент работят под паника “, съобщи министър председателят Бойко Борисов и акцентира, че България се дава за образец за навременните ограничения. Премиерът взе участие в консултативното съвещание на Европейския съвет и посредством видеоконфренция разиска с останалите европейски водачи настоящата обстановка.

„ Всички наши сънародници, които непозволено са спрени по границите, ще бъдат прекарани с полицейски ескорт да си дойдат “, разгласи министър председателят.

Той разкритикува всички, които са пътували за туризъм в изискванията на разпространение на ковид.

„ Две групи бедстват. Едните са авантюристи, да не ги обидя, само че в целия свят се надигаше боязън, те тръгваха по екскурзии. Има в Мароко, Манила, под дърво и камък “, уточни Борисов.

Тези, които влязат в България, би трябвало неотложно да са под карантина. Той моли всички, които се завръщат от чужбина, да помислят за околните си най-много.

„ Ако обичат околните си, би трябвало 14 дни да не ги виждат. Ако не ги обичат, това е друга тематика “, съобщи министър председателят

Да не си мислят, че като си се приберат в обитаемоте места, ще тръгнат на посетители

„ Ще бъдем извънредно строги. Не е прелестно да се затваря цялостен град, да се изразходват запаси “, съобщи Борисов. Той моли всички, които се завръщат от чужбина, да помислят за околните си най-много.

Премиерът уточни, че няма нито една страна, която да има задоволително защитни средства. Затова България активизира своето произвеждане.

„ Първо ще задоволим потребностите на нашия пазар. След това всички заводи, които могат да кроят такива дрехи, да го вършат. Гордея се, че за дни успяхме да реорганизираме производства “, съобщи Борисов.

Той уточни, че има страни, които са в рецесия, тъй като правилата на европейския пазар стопираха. В Белгия молят жителите, които са се презапасили с защитни средства, да върнат някои в болничното заведение, изясни министър председателят.

Той още веднъж предизвести, че следва невиждана финансова рецесия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР