Една пета от журналистите в Лос Анджелис таймс ще бъдат

...
Една пета от журналистите в Лос Анджелис таймс ще бъдат
Коментари Харесай

Една пета от журналистите в Лос Анджелис таймс ще бъдат съкратени

Една пета от публицистите в " Лос Анджелис таймс " ще бъдат съкратени, като това се случва в разгара на рецесия в американските медии, съобщи Франс прес.

Същевременно публицистите от медийната група " Конде наст ", сплотяваща " Венити феър ", " Вог " или " Джей кю ", стачкуваха против проект за обществено преструктуриране и съкращения.

Най-малко 115 публицисти от лосанджелиското издание ще бъдат освободени от служба, с цел да се оправи то с годишни загуби, възлизащи на сред 30 и 40 милиарда $, разгласи притежателят на изданието, милиардерът и бизнесмен в региона на технологиите Патрик Сун-Шион.

" Лос Анджелис таймс " е учреден преди 142 години. Според притежателя на изданието би трябвало да  се вземат бързи ограничения, с цел да се сътвори една жизнеспособна медия, която да процъфтява за идните генерации, която да има повече клиенти и повече доходи от реклами.

Бизнесменът купи изданието през 2018 година за 500 милиона $, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Все още имаме вяра в " Лос Анджелис таймс " и във значимата роля, която той играе в една динамична народна власт. Но един вестник не може да играе тази роля, когато неговият личен състав е редуциран до най-малко ", споделя синдикатът на изданието.

" Лос Анджелис таймс " е получил 51 награди " Пулицър " от 1942 година до момента. Изданието трябваше да се приспособява към трусовете в цифровата епоха и към намаляването на доходи от реклами и от абонамент. Това е сложен развой за доста обичайни издания.

През юни вестникът редуцира 70 чиновници, а основният редактор Кевин Мерида напусна поста си при започване на януари поради различия със притежателя.

От " Вашингтон пост ", който е благосъстоятелност на милиардера и създател на " Амазон " Джеф Безос до Националното публично радио, като се мине през медиите на медийната група " Вокс Медия " (списание " Ню Йорк ", " Вокс " и " Върдж " ), 2023 година беше белязана от доста известия за редуциране на работни места в американските редакции. Тази наклонност продължава от години.

Вчера шефката на сп. " Тайм " Джесика Сибли също осведоми екипа си за сложното решение да редуцира работни места в няколко редакции, само че не заяви съответни числа.

Според отчет от началото на декември на консултативната компания в региона на човешките запаси " Чалънджър, Грей и Крисмас "  2681 работни места са били съкратени към този момент в редакциите през 2023 година, по отношение на 1808 през 2022 година и  1511 през 2021 година

Трудностите засягат и медиите от ерата на интернет като " Вайс Медия ", която е във банкрут от май, до момента в който " Бъзфийд " разгласи през април закриването на осведомителния си уебсайт " Бъзфийд нюз ", като това е засегнало 180 души.

Новините за съкращения в " Лос Анджелис таймс "  и " Тайм " бяха обявени в миг, в който 400 публицисти и синдикалисти от медийната група " Конде наст " преустановиха работа през вчерашния ден за 24 часа в символ на митинг против проект за съкращения в изданията на групата.

В Ню Йорк в подножието на небостъргача " Кула едно " на Световния търговски център, в която се обитават офисите на медийната група, към 100 чиновници стачкуваха и подцениха през вчерашния ден изцяло преднамерено отразяването на номинациите за филмовите награди " Оскар ".

" Конде наст " разгласи през ноември желанието си да уволни 5 % от екипите на изданията си, което значи към 300 души. Но медийният профсъюз стачкува мощно против това решение.

Според протестиращите актрисата Ан Хатауей е напуснала през вчерашния ден фотосесия на " Венити феър " в символ на взаимност с протестиращите.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР