Една пенсионна система трябва да дава на хората онова, което

...
Една пенсионна система трябва да дава на хората онова, което
Коментари Харесай

Проф. Йордан Христосков: Пред пенсионната система има неблагоприятно бъдеще

Една пенсионна система би трябвало да дава на хората това, което те имат като принос в общественото обезпечаване и в частност с пенсионното обезпечаване. Даването на пари на калпак, води до това близо половината от пенсионерите да получават една и съща пенсия, което демотивира хората да се обезпечават върху същинските си приходи и да получат едно заслужено заплащане за осигурителните си вноски. Това разяснява пред БНР проф. Йордан Христосков  Йордан Христосков Проф. доктор Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ " Карл, някогашен обществен министър и някогашен шеф Национален осигурителен институт.

Той е създател на разбор за пенсионната система, на която е отдаден годишният отчет на Института за стопански проучвания при Българска академия на науките.

Пенсионерите ще получават по 50 лева към пенсиите за три месеца

Проф. Христосков дефинира социално-икономическите ограничения на държавното управление, оповестени по-рано през днешния ден, като политически, направени по насила, с цел да се задържи на власт.

По думите на проф. Йордан Христосков  Йордан Христосков Проф. доктор Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ " Карл пред пенсионната система стои неподходящо бъдеще. „ Тя непрестанно натрупва дълг вследствие на това, че приходите, които ще постъпват в идващите година са доста по-малко и би трябвало да се търси решение на този дълг. Едно от решенията е поддържане на „ сребърния фонд “. Създаването на постоянен фонд, който да подсигурява бъдещите заплащания в пенсионната система, е сериозна политика, с която да се занимава държавното управление, а не да раздава пари на калпак “.

Христосков уточни и различен сериозен проблем. „ Той е в така наречен „ финансово обезпечаване “. Всички страни в Европейския съюз, необикновен в западната част, предизвикват финансовото обезпечаване, т.е., хората сами да икономисват за бъдещата си пенсия поради неприятната демографска картина. България санкционира присъединяване във „ втория дирек “ с това, че понижава с към 25% пенсията от обществената солидарна система. Нямаме решения даже какви типове пенсии ще се заплащат от универсалните пенсионни фондове “, счита някогашният обществен министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР