Една от задачите в Министерство на труда и социалната политика

...
Една от задачите в Министерство на труда и социалната политика
Коментари Харесай

Бисер Петков: Изпреварващото увеличаване на минималната пенсия демотивира осигуряващите се

Една от дилемите в Министерство на труда и обществената политика беше точно да се приготви изплащането на пенсиите от така наречен втори дирек. Още през ноември предходната година е импортирано предложение, няма информация какво се случва с него сега. Това сподели някогашният обществен министър пред бТВ.
И до този миг не е ясно по какъв начин ще се изплащат вторите пенсии, само че Бисер Петков не мисли, че общественият министър има някаква виновност. Нужно е да се създадат законодателни промени и би трябвало да бъдем почтени към хората, съобщи Бисер Петков. Намерението да се даде спомагателен период за избор и прекачване на осигурителните партиди към Национален осигурителен институт не е коренно решение и не взема решение дълготрайно казуса на жителите, които ще се пенсионират. Въпреки това Бисер Петков поддържа решение за спомагателен прозорец, защото е мъчно 5 години преди пенсиониране да се направи преценка. Въпросът е страната да даде гаранция, че жителите няма да бъдат ощетени.
Бисер Петков отхвърли да разяснява поисканата му оставка от преди година, единствено уточни, че самият той е бил покрай това решение, поради чувството, че няма поддръжка на провеждането на някои политики. Петков отхвърли да разяснява думи на премиера Борисов и няма контакт сега с него. " Не съм аз, който ще давам оценка на работата на а, само че с цел да не ме обвините, че тичам от отговор, ще кажа, че в рисковата обстановка се оправя добре. "
Повишаването на минималната пенсия е належащо, изясни Бисер Петков. А и предстоящо с оглед обещаното от дребния съдружен сътрудник - Обединените патриоти.
 Деница Сачева: Няма да пипаме Сребърния фонд, планували сме средства за индексация на пенсиите Деница Сачева: Няма да пипаме Сребърния фонд, планували сме средства за индексация на пенсиите
Все още не сме разискали окончателния вид, по който ще станат индексациите на пенсиите, само че сме ги разчели и те са планувани като па...
Бисер Петков обаче предизвести, че доста елементарно се дебалансира системата, а по този начин се и демотивират хората да се обезпечават. Това е клопката на резултата на границата, защото ще се получат несправедливи пенсии - едни пенсионери ще получат 10% нарастване, а други доста по-малко.
1/3 от пенсионерите сега получават съществена пенсия. Ако минималната пенсия стане 300 лева, повече от половината пенсионери ще получат такава, уточни Бисер Петков.
Бисер Петков има кардинално позитивно отношение към тази мярка, защото в последните години прагът за приемане на детски надбавки не се е променял и обсегът се е ограничавал непрестанно. " Моето мнение е, че множеството фамилии със междинни приходи ще усетят тази надбавка. " Според някогашния обществен министър е обаче значимо страната да се обърне с лице към всички родители и по този начин да образува политиката си за подкрепяне на фамилиите - дали ще бъдат безвъзмездни детски градини, както предложи различен негов сътрудник, Ивайло Калфин, или пък разновидности за отстъпки при данъчното облагане, както оферират от Демократична България. Във всеки случай това би трябвало да се усети от хората, уточни Бисер Петков.
Бившият министър разяснява на малко и тематиката за измамите, които се вършат посредством. Според него има честота в повдигането на тематиката, може би чисто политически стимулирано, само че все в миналото ще се стигне и до решение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР