Една от водещите руски тенисистки - Вероника Кудерметова, заяви, че

...
Една от водещите руски тенисистки - Вероника Кудерметова, заяви, че
Коментари Харесай

Руска тенисистка ще махне логото на спонсор, за да играе на "Уимбълдън"

Една от водещите съветски тенисистки - Вероника Кудерметова, съобщи, че ще махне от екипа си логото на спонсора си " Татнефт ", с цел да може да играе на " Уимбълдън ". Рускинята носи логото на петролно-газовата компания и сега на шампионата от сериите WTA1000 в Мадрид, където доближи четвъртфинал след триумф със 7:5, 1:6, 7:6 (2) против сънародничката си Дария Касаткина

" Уимбълдън " за съветски и беларуски тенисисти и ще им разреши да играят като неутрални, само че ги задължи да не демонстрират обществена поддръжка за войната в Украйна. Те ще би трябвало да подписват заявления, а също така би трябвало да не получават пари от страните си или от държавни компании. " Татнефт " беше измежду фирмите, които бяха глобени от Европейския съюз след началото на войната в Украйна.

 Водачката в женския тенис: Трябваше да се забрани присъединяване на руснаци Водачката в женския тенис: Трябваше да се забрани присъединяване на руснаци

" За момента не нарушавам разпоредбите. За " Уимбълдън " обаче знам, че не би трябвало да нося лога на компании от нашата страна. Съгласна съм с това, само че сега мога към момента да играя с логото. Ако желая да играя на " Уимбълдън ", ще би трябвало да го махна ", сподели Кудерметова, която е 13-а в международната класация.

Тя изясни, че към този момент е подписала декларация, с цел да взе участие на " Уимбълдън ".

На процедура Кудерметова ще играе без логото единствено на шампионатите на трева във Англия. За останалата част от календара на Женската тенис асоциация (WTA) няма сходни забрани.

Кудерметова съобщи, че преди е била обвързвана с съветския клуб ЦСКА (Москва), само че посочи, че към този момент няма нищо общо с него.

" Когато бях млада, упражнявах там. Беше моят тенис клуб, само че сега не упражнявам там, нямам контракт с тях и не получавам заплата от тях. В момента сме разграничени ", добави тенисистката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР