„Една от важните практически мерки, които НФСБ предлага в законопроекта

...
„Една от важните практически мерки, които НФСБ предлага в законопроекта
Коментари Харесай

Безплатни чадъри и шезлонги в законопроекта на НФСБ за туризма

„ Една от значимите на практика ограничения, които НФСБ предлага в законопроекта си за избавяне на туризма е безплатното прилагане на всички плажни уреди – шезлонги, чадъри и маси. Държавата ще задължи концесионерите и наемателите да подхващат тази мярка против намаляването на 50 % на концесионната им такса или наема “. Това съобщи водачът на НФСБ Валери Симеонов в предаването „ Здравей, България “ на " Нова телевизия ".

В първия законопроект за избавяне на туризма е заложена концепцията всеки социално-осигурен служащ или чиновник да получи ваучер за 210 лева, който да употребява действително за най-малко 7 дни отмора. Нощувката ще се осребри на хотелиера против даването на ваучер и извадка от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), която потвърждава, чу лицето е употребило услугата. Така ще бъдат предотвратени всички схеми за злоупотреби като с боновите книжки при всеобщата приватизация.

Целта е мярката с ваучерите да подтиква. От една страна – дребните хотели, къщите за посетители, защото има процедура да се заплащат бонуси от рода на „ плащаш 7 нощувки – получаваш 9 “. От друга страна – ще се реализира „ мек напън “ върху 4 и 5-звездните хотели, които няма по какъв начин да не смъкват цените, с цел да усвоят част от парите, които страната дава и при неявяване на непознати туристи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР