Една от целите ни след празниците е постигането на по-добра

...
Една от целите ни след празниците е постигането на по-добра
Коментари Харесай

6 начина да горим калории извън фитнеса

Една от задачите ни след празниците е постигането на по-добра физическа форма, написа каналът във vbox7. Ето и някои „ мързеливи “ способи да горим калории отвън фитнеса.

Горещ душ

Доказано е, че при парещ душ или вана, тялото ни гори доста повече сила, пробвайки се да поддържа естествената си температура. За час в топла вода може да изгорите 130 калории.

Студена вода

Приемът на студена вода кара тялото да я затопли до телесна температура, което ускорява метаболизма и ви кара да горите калории.
 вода iStock/Getty Images
Аромат на ванилия

Според откриватели, ароматът на ванилия потиска апетита и желанието за сладко. За да ограничите приема на сладки храни можете да изберете ароматизатор за дома или парфюм с нотка ванилия.

Домакинска работа

Колкото и неприятна да е домакинската работа, тя може да помогне в изгарянето на калории. 35-минутно почистване на банята ще ви обезпечи същото количество изгорени калории, както, в случай че сте прекарали това време на пътеката във фитнеса.

Зелен чай

Зеленият чай е цялостен с антиоксиданти и съдържа кофеин и катехини, които задвижват метаболизма . Проучвания демонстрират, че имате потребност от 3 до 5 чаши чай дневно, с цел да видите резултат от изгарянето на калории.
 зелен чай iStock/Getty Images
Намаляване на отоплението

Също като пиенето на студена вода, престоя в студена стая може да провокира изгаряне на калории.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР