Една от темите - не само в това Народно събрание,

...
Една от темите - не само в това Народно събрание,
Коментари Харесай

Явор Божанков : Едноличната власт е кошмарен сценарий

" Една от тематиките - освен в това Народно заседание, е конституционната промяна. Тя е на дневен ред повече от всеки път. Разделянето на комисията е поръчка, че ние би трябвало да вървим в посока правосъдна промяна по парламентарен път ", посочи депутатът от Явор Божанков в ефира на  " Денят ON AIR ".

" Кирил Петков имаше изискване, че ще поддържат Кристиян Вигенин, само че би трябвало да се откажем от хартиената бюлетина. При избирането на ръководител на Народното събрание имаше предложение да бъде определен най-възрастният, след което на ротационен принцип всяка парламентарна група да води съвещания на събранието. Впоследствие Движение за права и свободи се отхвърли от тази концепция и самият Вежди Рашидов също ", припомни Божанков. 

По думите му тематиката президентска република се загатва доста по-често. 

" За мен е призрачен сюжет едноличната власт. Парламентът не съумява да създаде резултати и в случай че той не успее още веднъж, хората в разочарованието си могат да поддържат подобен сюжет. Ние няма да водим диалози с ГЕРБ. Машинното гласоподаване реши много проблеми в изборния развой. Една от огромните неточности на партиите е, че преди избори се отваря Изборният кодекс. Така се подвигнаха секциите в Турция, тъй като всяка партия се стреми да реализира най-хубавия избирателен резултат. Хората желаят сами да решат дали да гласоподават с хартия или на машина ", посочи депутатът от пред Bulgaria ON AIR.

Той съобщи, че няма да спрат да повтарят, че общественото министерство се е водело от и обществената политика е направена от тях.

" На позицията постоянно е била срещу войната. Ситуацията в Украйна ескалира. Газ има. Цената пада. Това значи, че кабинетът " Петков " си е приключил работата. Не сме оставили стопанската система в неприятно положение. Нашето мнение е, че няма по какъв начин да продължим с този бюджет, а би трябвало да се гласоподава нов. Минималната заплата би трябвало да стигне до 850 лева, пенсиите би трябвало да се актуализират. Всичко това изисква законодателен развой, само че и болшинство, което носи отговорност за него ", разяснява Божанков.  

Според него не е правилно, че фигурата на основния прокурор няма значение. 

" Той взриви система. Държавното обвиняване е деен политически състезател повече, в сравнение с самата страна ", сподели гостът. 

И заключи, че би трябвало да положат всички старания за добър бюджет, би трябвало да гласоподават и пакет законопроекти за Плана за възобновяване, които са извънредно незабавни и закъснели. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР