“Една от основните задачи на всички отговорни институции е да

...
“Една от основните задачи на всички отговорни институции е да
Коментари Харесай

Областният управител на Пазарджик призова граждани да сигнализират за изборни нарушения

“Една от главните задания на всички виновни институции е да не позволим на нито един наш съгражданин да бъдат нарушени изборните права, да подсигуряваме умерено и транспарантно осъществяване на изборния развой. Нека жителите, които имат сигнали за нарушение на изборното законодателство да ги подават навреме до институциите “. За това прикани регионалният шеф на Пазарджик Трендафил Величков по време на среща в града, на която е разисквана готовността за осъществяване на идния избор за народни представители.

Във форума са взели участие двама представители на Бюрото за демократични институции и права на индивида на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ/БДИПЧ), регистрирани от ЦИК като наблюдаващи на изборите, както и основният секретар на Областната администрация Светлан Карталов, който е началник на техническия екип, осъществяващ организационно-техническата на изборите.

Създадена е нужната съгласуваност сред всички институции, участващи в изборния развой, работата на РИК е напълно обезпечена материално и механически. Всички членове на РИК Пазарджик имат опит и рутина от предходни избори, излиза наяве след полемиките.

Утре следва среща на регионалния шеф с кметове на общини, ръководители на държавни институции и представители на РИК по отношение на идните избори. От страна на РИК и Областна администрация са избрани упълномощените представители, които ще получат бюлетините за област Пазарджик. Изборните бумаги и материали ще бъдат разпределяни и предоставяни от Областна администрация на общините по авансово направен график и след приемането им с централна доставка от печатница в София.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР