Една от основните цели на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие)

...
Една от основните цели на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие)
Коментари Харесай

Партия МИР предлага финансова и административна децентрализация

Една от главните цели на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) е равномерното развиване на всички региони в България и за нейното реализиране предлагаме финансова и административна децентрализация. Това съобщи ръководителят на партия МИР Симеон Славчев в предаването „ Балотаж “ по телевизия Евроком.

„ Партия МИР предлага реализиране на административната промяна в България да стане като се окрупнят областите в страната и те от 28 да станат 6. Предлагаме също по този начин да се основат регионални препоръки, които да се избират директно от гласоподавателите във всяка една област, които да имат четиригодишен мандат. Успоредно с това предлагаме регионалните шефове също да бъдат избирани директно от българските жители, чийто мандат да съответствува с този на регионалния съвет “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев, който е лидер на листите на партията за народни представители в 23-ти многомандатен изборен регион София и във Варна.

Той разясни, че регионалните препоръки ще получават пълномощия, които са за сметка на централната централна власт, която ще резервира пълномощия си върху стратегическите секторни политика като защита и сигурност, външна политика, финанси, превоз, енергетика, опазване на здравето и обучение. Славчев добави, че регионалните препоръки ще имат пълномощия за секторни политики като вътрешен ред и сигурност, запазване на околната среда, земеделие, районно развиване, стопанска система, просвета, спорт, туризъм и реализация на европейски планове.

„ Партия МИР предлага и финансова децентрализация като 70% от данъчните приходи предлагаме да остават в общините и регионалните препоръки, а в централната изпълнителна власт да отиват 30%. Това на процедура значи, че регионалните препоръки ще имат свои личен бюджет и сами ще вземат решение за кои секторни политики предпочитано да ги изразходват. Всичко това ще подтиква общините и регионалните препоръки да притеглят повече вложения, както и да оползотворяват своите естествени дадености в областта на туризма, земеделието и логистиката “, съобщи още Симеон Славчев.

Според него посредством финансовата и административната децентрализация с изключение на, че всички региони в страната ще могат да се развиват отмерено, само че и ще спре обезлюдяването на периферните региони, чието население, данъчни приходи и задгранични вложения сега се изсмукват от София и още 2-3 по-големи града.

„ Целта на партия МИР е превръщането на дребните и междинните обитаеми места в България в привлекателно място за живеене, туризъм, селско стопанство и бизнес. Това значи, че с изключение на непосредственост до природата и до природосъобразния метод на живот, те ще разполагат и със модерни средства за връзка, с всички социално-културни богатства, с които разполагат жителите на огромните градове. Всичко това ще реализираме посредством реализирането на същинска финансова и административна децентрализация, което като се изключи че ще подтиква и направи българските общини ефикасни и работещи, само че и ще спре демографската рецесия и ще притегли във всяка една българска община вложения в областта на туризма, селското стопанство, логистиката и високо софтуерните производства “, беше безапелационен водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той акцентира, че финансовата и административната децентрализация е единствения вид да се преодолее сегашната политическа рецесия в България, която води след себе си финансова, икономическа и обществена рецесия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР