Една от основните цели и каузи на партия МИР е

...
Една от основните цели и каузи на партия МИР е
Коментари Харесай

Д-р Ирена Парунева: Кауза на партия МИР е справедливо, качествено и достъпно здравеопазване за всеки


„ Една от главните цели и дела на партия МИР е всеки български жител да получава гратис, заслужено, качествено, навременно и налично опазване на здравето. Именно това е и моята идея в политиката и ще се боря за заслужено и налично опазване на здравето за всеки, без значение от неговото местоживеене, както и от обществения му статус. Друг мой приоритет е детското опазване на здравето и построяването на детска болница. Необходимо е също по този начин да се усъвършенства лекарствената политика на страната, което ще даде съответен и навременен достъп до медикаментозно лекуване на всеки български жител “, съобщи доктор Ирена Парунева, която е лидер на листата за претенденти за народни представители на партия МИР за област Монтана за парламентарните избори на 2-ри април.

Д-р Ирена Парунева е специалист по опазване на здравето. Има две степени „ магистър “ – по медицина (Медицинска Академия, София) и бизнес администрация (City University of Seattle). От 1994 година до 2012 година заема управителни позиции в едни от най-големите интернационалните фармацевтични компании. От 2012 година ръководи лична консултантска компания, фокусирана в региона на генетичните проби и персонализираната медицина. Председател е на Гражданско съдружие „ Мрежа за начинания и решения “, член на Националния изпълнителен съвет на партия МИР. Семейна, с две деца.
-->
„ Партия МИР предлага да се сътвори ясна здравна карта за територията на всяка българска община, с цел да могат да се проучват здравните потребности на популацията във всеки един район, както и наличните отделения, инсталация и администрация. Целта е да се усъвършенства качеството на лечебния развой и всеки българин да има достъп до качествена здравна помощ във всяка една точка на страната “, съобщи доктор Ирена Парунева.

За неналичието на задоволително квалифицирани фрагменти тя счита, че е нужно актуализиране на заплащането на лекарите и медицинските сестри за запазването им в болнични заведения. Д-р Парунева предлага да се одобри идея за стабилизиране, излекуване и развиване на общинските лечебни заведения за болнична здравна помощ, в това число и промени в статута на част от лечебните заведения в звена за незабавна помощ, медицински заведения за профилирана, следболнична, и дълготрайна грижа.

„ Липсата на здравен протокол основава безпорядък в здравната система и суматоха измежду заболелите. Обръщам внимание и на обстоятелството, че не леглото и респираторът лекуват, а медицинският екип. Той е най-съществен и за него страната би трябвало да постави големи старания, тъй като естественото съответствие лекар-медицинска сестра е 1/3, т.е. на един доктор би трябвало да има 3 медицински сестри. В България това отношение сега е 1 към 0,8, което е пагубно и е належащо неотложно да се поправя, само че това става единствено посредством заслужено и достойното възнаграждение на медиците “, съобщи още доктор Ирена Парунева.

Тя прикани българските жители да гласоподават доверие на партия МИР на идните предварителни избори, тъй като партията е съумяла да сплоти експертния капацитет на нацията и има знанията, уменията волята, морала, инициативността и родолюбието да реши всеки един от проблемите на българското
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР