Една от най-красивите и елегантни италиански актриси – холивудската бегенда

...
Една от най-красивите и елегантни италиански актриси – холивудската бегенда
Коментари Харесай

Полезни ли са макаронените изделия и паста?

Една от най-красивите и елегантни италиански актриси – холивудската бегенда София Лорен, твърди че поддържа формите си с разнообразни типове паста. Това на пръв взор невероятно за поверие изявление в действителност е безспорната истина.

Макаронените произведения и пастата са потребни, стига да не се прекалява с тях. Най-полезни за организма на хората, които желаят да са във форма, са макаронените произведения и паста от пълнозърнесто брашно.

Макаронените произведения и всички типове паста съдържат доста потребни субстанции. При консумация на макаронени произведения и паста от потребни типове брашно нямате късмет да качите килограми. Особено в случай че не ги консумирате с тежки сметанови сосове, от които в действителност се получава натрупването на непотребни килограми.

Макаронените произведения и паста от твърди сортове пшеница са нискокалорични и съдържат по-голямо количество постепенно усвояеми въглехидрати. Така глюкозата в организма се поддържа по-дълго време на нужното равнище, като калоричността на употребяваните произведения остава относително ниска.

 Спагети с доматен сос

Ползата от макаронените произведения и паста ще бъде още по-голяма, в случай че не добавяте огромно количество мазнини в сосовете, а употребявате леки сосове.

Погрешно е да се заливат със студена вода макаронените изделията и пастата, откакто са се сварили. Рязката смяна в температурата понижава наличието на витамини в макаронените произведения и пастата и преди всичко това е витамин В1, който оказва помощ да се преборите с умората.

Макаронените произведения от твърди сортове пшеница, както и пълнозърнестите произведения, оказват помощ на организма да поддържа постоянни равнища на кръвна захар, от което не изпитвате непрекъснато предпочитание да хапнете нещо.

Те са богати на растителни белтъчини и витамини. Освен това те съдържат огромно количество целулоза, която спомага за изхвърлянето на отрови и шлаки от организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР