Една от най-известните и високо развити способности на кучетата е

...
Една от най-известните и високо развити способности на кучетата е
Коментари Харесай

Кои породи кучета стават за спасители?

Една от най-известните и високо развити качества на кучетата е тяхното подушване. В съпоставяне с нас, хората, те имат към 220 милиона обонятелни рецептори или доста повече от нашите 5 милион.

Ето за какво от тях стават прелестни ловци, полицейски кучета, само че и доста положителни кучета-спасители в планината да вземем за пример.

Що се отнася до избавителните задачи, четириногите не просто би трябвало да имат положително подушване. Те би трябвало да са обществени породи кучета, с цел да се сработят добре с хората.

Не всяка порода става за това. Те би трябвало да бъдат високо интелигентни кучета и да не се плашат от високи шумове и многото хора.

Ето някои, които са съвършени породи избавителни кучета.

Санбернар

 Кучета-спасители

Това куче не е просто голяма и прелестна пухена топка, която може да те умили с необикновено умното си и леко тъжно изражение. Не, те се употребяват за избавителни задачи в планината, изключително при лавини.

В Швейцарските Алпи нормално ги пускат по двойки. Когато открият човек, единият остава да пази и топли, а другият отива да извика помощ.

Нюфаундленд

За разлика от Санбернарът, който избавя хора в планината, Нюфаундленд се употребява по крайбрежията на морето или океана.

Породата се характеризира със мощ, храброст и в това време са извънредно общителни и доброжелателни към хората – съвършените кучета-спасители.

Ретривър

Надали има човек, който да не харесва тази порода. Те са доста отзивчиви и доста умни кучета.

В същото време носят обонянието на немската овчарка, което ги прави скъпи за полицейските сили. Често се употребяват при търсене на бомби, опиати или разкриване на доказателства за палеж.

Немска овчарка

 Спасителни кучета

Кой не си спомня Комисар Рекс. Това е най-разпространената порода кучета в полицейските среди, както и при военните.

Те се интелигентни и лоялни кучета и могат да бъдат научени на всичко. Използват се постоянно за разкриване на хора, опиати и всевъзможен вид доказателства.

Хрътка

Има най-различни типове хрътки, само че защото са отглеждани главно за лов, те имат и най-развити датчици за миризми. Лоялни и интелигентни, те са извънредно лесни за образование кучета и се трансформират във правилни сътрудници.

Мога да се употребяват както за гонене, по този начин и за избавяне. В допълнение, тяхната устойчивост и мощ ги вършат съвършени за тези действия.

Белгийската овчарка Малиноа

Това е порода, която също постоянно се употребява от полицията и военните. Имат мощно развито подушване и също като немската овчарка и ретривъра.

Могат да бъдат употребявани за намиране на експлозиви, опиати, а даже и ракови болести. Умни са и бързо усвояват всичко, на което желаете да ги научите.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР