Една от най-големите компании в автомобилната индустрия – германската MAHLE,

...
Една от най-големите компании в автомобилната индустрия – германската MAHLE,
Коментари Харесай

Една от най-големите компании в автомобилната индустрия ще разшири производството си в България

Една от най-големите компании в автомобилната промишленост – немската MAHLE, възнамерява ново уголемение на производството си в България. С него страната ще се трансформира в един от главните ѝ индустриални центрове. Това се схванаха на среща във Франкфурт зам.-министърът на стопанската система Александър Манолев и членът на управлението на концерна Вилхелм Емперхоф.

Германската компания има годишен оборот от 12.3 милиарда евро, а за нея работят 77 хиляди чиновници в 170 индустриални предприятия и 15 проучвателен и развойни центрове по света.

На българска територия оперира дъщерното сдружение на MAHLE – BHTC. Неговата индустриална база се намира в индустриална зона Божурище, като там работят 400 души. Плановете на компанията са те да набъбнат до 600 в идващите години. В дълготраен проект се чака да стартира производството на нови съставни елементи.

По думите на Манолев главен приоритет на министерството е развиването на индустриалните зони. Той даде за образец Божурище, където сега се работи за създаване на железопътен терминал и възстановяване на връзките с обществения превоз. Също по този начин се развивала инфраструктура, която да дава отговор на профилираните потребности на фирмите от автомобилния бранш и производителите на части и съставни елементи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР