Една от най-големите издателски компании в света - Condé Nast,

...
Една от най-големите издателски компании в света - Condé Nast,
Коментари Харесай

И Vogue Русия спира да излиза

Една от най-големите издателски компании в света - Condé Nast, даде пауза на активността си в Русия още на 8 март, по-малко от две седмици след експанзията на Русия против Украйна. Преди ден обаче групата разгласи и по-драстични ограничения.
 Netflix и решението на стрийминг платформата да спре услугата си в Русия поради войната с Украйна
Руснаците остават и без Netflix

Поредна компания подхваща сходни стъпки

Изданието Vogue Русия е закрито и стопира да излиза.

Като причина за това изпълнителният шеф на Condé Nast Роджър Линч оповестява продължаващата война в Украйна и свързаната с нея цензура в Русия. " Законите, свързани с цензурата, доста лимитират свободата на словото и санкционират репортерите единствено за това, че си правят работата ", се споделя в изказването на компанията, представено от Vogue Business.

Condé Nast работи в Русия повече от 20 години, като с изключение на съветското издание на Vogue издава и локалните GQ, GQ Style, Tatler, Glamour и Architectural Digest. Около 90% от личния състав на изданията ще бъде скъсен, като ще им бъде предоставена опция да аплайват за издания на компанията в други страни.

" Това, което ми тежи, са чиновниците ни, които не са избирали тази война, само че ще би трябвало да понесат някои последици от нея ", разяснява Линч.
 Бритни Грайнър, WNBA, задържането на баскетболистката в Русия и каква ще е ориста й
Как една баскетболна звезда изчезна и никой не видя това

Какво се случва с Бритни Грайнър

В средата на март и друга огромна медийна група - Hearst Magazines, които издават Elle, Esquire, Harper`s Bazaar и Cosmopolitan, прекратиха активността си в Русия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР