Една от най-емблематичните сгради в Пловдив бе дадена като пример

...
Една от най-емблематичните сгради в Пловдив бе дадена като пример
Коментари Харесай

Сграда в Пловдив си донесе прозвището архитектурно извращение

Една от най-емблематичните здания в Пловдив бе дадена като образец за архитектурно извращение, написа Plovdiv24. Става дума за хотел " Марица " и " новото " му крило, което си остана незастроено и не е по никакъв начин приятна панорама за окото. 

Дискусията се състоя във фейсбук групата " Архитектурни извращения ", където се постоянно здания, които са знак на злокобната хармония в архитектурата.

" Аз в детската градина ей по този начин редях кубчета ", " това наподобява на щаб на неприятните герои от детска фантастика снимана през 83-та година ", " За тия културни естети Пловдив се оказа стеснен и се трансферираха в София. Рязане на японски вишни, нататък историята на Вълчо и Маринка я знаете ", " вкарали са всичко от геометрията, отлично ", са единствено част от мненията в обществените мрежи. 

Идеята преди време на този прославен корпус бе да бъде 17-етажна нова постройка, в която да има няколко конферентни центъра, под земята паркинг, търговски център, състезателен център, СПА, фитнес, офиси и хотелска част. Както и за слепите е ясно - това скоро няма да се случи и хотелът, който към този момент не е настоящ, ще продължи да бъде знак на съсипия и корупция.

За страдание, защото е частна благосъстоятелност, към този момент над 15 години крилото към хотела грози пейзажа. А можеше да има малко зеленина и шир към градския пейзаж, вместо тези купчина ламарини и отпадъци (които, апропо, са в обилие зад сградата).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР