Една от най-добрите украински тенисистки Даяна Ястремска е дала положителна

...
Една от най-добрите украински тенисистки Даяна Ястремска е дала положителна
Коментари Харесай

Ястремска с положителна допинг проба, тя недоумява как се е случило

Една от най-хубавите украински тенисистки Даяна Ястремска е дала позитивна допинг-проба и от през днешния ден е със спрени спортни права до изясняване на случая. 20-годишната Ястремска заема 29-о място в международната класация сега и има три трофеи от шампионатите на WTA.

Тя е дала извънсъстезателен тест на 24 ноември, който е посочил съществуване на метаболит на анаболния стероид " местеролон ", прочут и с комерсиалната марка " Провирон ".

" Твърдо заявавам, че в никакъв случай не съм приемала неразрешени субстанции. Шокирана съм, тъй като две седмици преди теста - на 9 ноември 2020 година - дадох негативна допинг-проба на шампионата в Линц. Това беше и последното ми присъединяване за годината, след което престанах даже да упражнявам, с цел да си умря преди началото на новия сезон.

Забранената субстанция е в доста дребна централизация, което значи, че може да е попаднала в тялото ми инцидентно. Още повече, че получих информация, че това вещество се употребява като лекарство за мъжете, а за дамите не се предлага, тъй като има доста странични резултати.

Ще направя всичко допустимо, с цел да изчистя името си ", разяснява Ястремска.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР