Една от най-дълго и скъпо ремонтираните улици в София -

...
Една от най-дълго и скъпо ремонтираните улици в София -
Коментари Харесай

И ремонтите на ремонта не спасяват Графа

Една от най-дълго и скъпо ремонтираните улици в София - централната " Граф Игнатиев ", се разрушава и тук-там настилката към този момент даже се разпада, макар че единствено преди 4 година в нея бяха вложени близо 25 млн. лв., написа. Участъците с трафик на коли са в плачевно положение и по този начин е отдавна, макар че някои места бяха затваряни няколко пъти за добре известния " ремонт на ремонта ". Дупките и пропадналите места по " Граф Игнатиев " не престават да стоят, въпреки че Зона 2 е в гаранция, заради което изпълнителят " Джи Пи Груп " може да бъде призоваван гратис да поправя зле свършената работа, до момента в който нещата най-сетне се получат.

Най-трагично е ситуацията на кръстовищата, където " Графа " се пресича с други улици - да вземем за пример пресечката със " Солунска ", а и там, където има автомобилно придвижване - пред постройката на някогашната банка КТБ и така нататък Другата слабост е трамвайното трасе и настилките към него. Комичното е, че точно тези места към този момент бяха обект на корекции по повеля на Столична община.

След повече от година ремонт и неколкократно отсрочване на в края на май 2019 година кметът Йорданка Фандъкова разгласи огромната реорганизация на Зона 2 за завършена. Още при приемането на обекта тя призна, че на 15 дка от общо актуализирани 40 дка е установена некачествена работа, само че разясни, че поради " няколко криви плочки " ново затваряне на " Графа " повече няма да има. Така общината спести на " Джи Пи Груп " глоба за закъснение на периода на предаване на обекта, която можеше да е в размер на 5 на 100 от общата стойност на контракта. От " Московска " 33 се похвалиха, че гаранционният интервал на Зона 2 е 8 година и че компанията ще бъде викана да ремонтира ремонтираното колкото пъти се наложи.

Скоро след рязането на лентата обаче по " Графа " започнаха да се появяват още недостатъци. Две седмици по-късно настилката сред трамвайните релси се надигна и се наложи придвижването на градския превоз да бъде спряно. Още при първите дъждове пък се видя, че градинката към църквата " Св. Седмочисленици " се наводнява доста съществено. През пролетта на 2020 година пристигна и първият по-сериозен ремонт на ремонта на " Графа ", когато за няколко дни бе затворено кръстовището с ул. " Цар Иван Шишман ". Ново коригиране имаше напролет на 2022 година, когато още веднъж служащи и техника се появиха и на това, и на други кръстовища по " Графа ". Напук на всичко обаче скоро в същите зони отново се появиха дупки и пропадания (виж настоящи снимки).
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР