Една от най-чаровните и усмихнати дами в родния ефир –

...
Една от най-чаровните и усмихнати дами в родния ефир –
Коментари Харесай

Алекс Петканова сензационно: Не мисля за второ дете, имах поликистозни яйчници, косата ми падаше и ...

Една от най-чаровните и усмихнати дами в родния ефир – Александра Петканова, влезе в нова телевизионна роля при започване на пролетния тв сезон. Тя към този момент е кореспондент в „ Гласът на България ” по Би Ти Ви. В своята графа „ Гласът зад кадър ” Алекс застава зад кулисите на шоуто, с цел да покаже по какъв начин се усещат и с какво се занимават участниците в него, когато не са на сцената. Извън това обаче тя продължава да се грижи безрезервно за своя наследник Габриел, който неотдавна проходи, и да развива супер сполучливата си кариера като модел и инфлуенсър с над 300 000 почитатели в Инстаграм. За постигането на всички тези триумфи разчита на безрезервната поддръжка на своя брачен партньор – тв водещия Даниел Петканов. Интервю за в. `Уикенд ".

- Алекс, най-новият ти ангажимент е в шоуто „ Гласът на България ”. Ти самата пееш ли?
- Чувствам се привилегирована, че имам опцията да бъда измежду толкоз надарени хора, от които се удивлявам. Самата аз доста обичам да пея, само че въобще не ми се удава! Съпругът ми Дани дори ми е забранил да пея пред детето, за не увредя слуха му (смее се – б.а.). Пея най-често в колата, когато звукът е доста висок, с цел да не се чува гласът ми.

- Споделяла си, че екипът те съпоставя със брачна половинка ти Даниел, който беше водещ на „ България търси гений ”...
- Това единствено може да ме радва, тъй като Дани е доста добър в импровизациите, има бърз разум и, в случай че ме съпоставят с него, значи съм на прав път – прихванала съм нещо от половинката си в професионален проект. Преди „ Гласът на България ” съм била водеща в една фешън телевизия. Предаването се споделяше „ Дами канят ”, бяхме две водещи и провеждахме диалози с гостите си. Беше малко по-скучно, до момента в който в този момент се вълнувам, напъвам се дружно с участниците, веселя се с тях. Средата е доста по-динамична. Чувствам се добре в тази роля, само че мисля, че в един миг ще би трябвало да мина зад кадър. Медиите ще се наситят на лицето ми, не може постоянно да им бъда забавна, в случай че не се върша на смешник. Може да вземем за пример да стана оператор (смее се – б.е.).

- Как съумяваш постоянно да си усмихната?
- Няма друга опция за мен. Така съм отгледана, по този начин съм възпитана, към себе си съм виждала единствено щастливи лица. Може би мама и тате са имали тежки моменти, само че по никакъв метод не са ми разрешили да го схвана или да ми се отрази. Сега предавам това и на детето си. Дани е извънредно безрезервен татко и доста ми оказва помощ. За благополучие, има и баби, на които можем да разчитаме, когато и двамата сме ангажирани. Но най-често си вършим графиците по този начин, че най-малко единият да е у дома с детето.

- Все отново какво може да те натъжи?
- Единствено неща, свързани със здравето, над които нямаме надзор. Но мога да кажа какво ме ядосва. Аз съм доста пунктуален, прецизен човек и постоянно подранявам за срещи най-малко 10 минути. А Дани е моята диаметралност – кара я безгрижно, даже и с половин час да закъснеем, споделя: „ Какво толкоз? Никой не е потърпевш! ”. А аз болен съм, в случай че не отида по-рано! Но пък си споделям, че това е неговата задача в моя живот – да ме научи да бъда по-търпелива и да си разрешавам от време на време да не съм съвършена.

- Издаваш част от фамилните проблеми...
- Да. Караме се! И то основно за такива неща – акуратност, изпълнителност, отговорност. Дани е безгрижник, аз съм боец. Синът ни образно наподобява на него, само че за характера към момента не мога да кажа.

- Наскоро правихте прощъпалник. Какво хвана Габриел?
- Първо сграбчи маската – ще бъде актьор. Това беше първият предмет, който си хареса. Исках да хвана компютърната мишка, само че не се сбъдна желанието ми. След маската хвана калкулатор – за финансист, и отвертка. Не знам по какъв начин тези три неща ще се свържат в една специалност. Бих го подкрепила обаче във всичко, стига да го пали, да бъде негова същинска пристрастеност, като намерения за работата си, да се усмихва. Бих го посъветвала да не влиза в рутина, тъй като за мен тя е пагубна. Мразя застоя, повторението на едни и същи неща. Хубаво е да си оставяме най-малко дребни трохички многообразие всеки ден.

- Мислила ли си какво би било, в случай че беше на нормирано работно време и всеки ден правеше едно и също?
- Завършила съм счетоводство, била съм в икономическа гимназия, само че не си представям да съм счетоводител и по през целия ден да пиша на бюрото. Мога да се насиля да го върша, само че не бих издържала дълго и няма да ми носи наслаждение. Смятам, че съм благословена с работата си.

- Какъв е работният ти график като майка, която снима в малкия екран и движи разнообразни други неща?
- Всичко е доста добре планувано най-малко за 2-3 седмици напред. Работата ни като влогъри и инфлуенсъри е доста лесна –показваме живота си, детето си, къде вървим, какво вършим. С детето имаме огромен шанс – Габриел е мирен, с доста мил темперамент. Аз съм македонка, от Благоевград. Като кажат „ люта македонка ”, разбираш, че синът ни, какъвто е дребничък, не наподобява на мен по темперамент. Дори когато му никнат зъбчета, не плаче. Вече има осем.

- Като сподели, че на прощъпалника е взел маската – за актьор, той към този момент има много повече почитатели в Инстаграм от множеството ни звезди в театъра и киното.
- Много бих се радвала, в случай че това един ден е трамплин за него в професионален проект. А оттова нататък към този момент самичък ще надгражда. Неговият профил в Инстаграм е затворен – в случай че някой желае да види фотосите му, би трябвало да бъде утвърден от нас. Не утвърждаваме хора без профилни фотоси.

- Живеете в комплекс отвън София. Правите ли проекти да изпращате детето в детска градина?
- Да, от септември. Тогава ще е съвсем на 2 години. Смятам, че това е доста значимо, с цел да се социализира, макар че ме е боязън, че първоначално ще боледува. Трудно ще бъде с пътуването – минаването на трасето Владая – Княжево е доста комплицирано заран, има огромни тапи. Но аз се веселя, че към този момент живеем отвън София, изключително при проблема със нечистия въздух. Просто виждам по какъв начин смогът обгръща града, само че тръгвайки към нашия комплекс, все едно го нарязвам с нож и той изчезва. При нас въздухът е доста чист! Не бих напуснала това място поради удобството да съкратя пътуването.

- Много хора се чудят по какъв начин млада двойка като вас с Даниел е съумяла да купи къща в затворен комплекс.
- Не сме си купили къщата, получили сме я по завещание, тъй че който се чуди за това, дано се успокои.

- Какво би посъветвала хора, които се стремят към кариера на инфлуенсър като твоята?
- Много постоянно от известни персони слушам: „ Ти по какъв начин набра толкоз почитатели в Инстаграм? Купила си ги, нали? ”. И се скандализирам. Да, имам 300 000 почитатели и редовно пущам свои фотоси, които допълням с текст, демонстрирам всекидневието си на хората и те ме усещат близка. Има огромно значение по какъв начин се прави всичко това. Но първоначално не съм търсила такава известност. След като с Дани излязохме от „ ВИП Брадър ”, започнаха да ми се обаждат от разнообразни компании с оферти да опитвам продуктите им и да пусна фотография в профила си, в случай че ми харесват. Накрая у дома се изпълни с прекомерно доста козметика, облекла, хранителни добавки и си споделих: „ Мога да изкарвам и пари по този метод! ”. Така че специалността ни откри, ние не сме я търсили.

- Какво стана с Наум Шопов и Теа Минкова? Работехте дружно първоначално?
- Да, създадохме рекламна организация, смятахме, че можем да бъдем доста добър екип, само че не си дадохме сметка, че това ще изисква време, сила и самообладание. Бяхме прекомерно зелени и тръгнахме прекомерно амбициозно. В един миг всеки стартира да гони личните си ползи и видяхме, че работата не върви гладко. Решихме, че е по-добре да не се занимаваме повече, вместо де се изпокараме. Разбрахме се, прегърнахме се и се почувствахме доста освободени. Сякаш ни падна камък от плещите.

- Вярно ли е, че си имала проблеми, преди да забременееш, и си се излекувала с билки?
- Да. Имах поликистозни яйчници, цикълът ми закъсняваше с месеци, усещах се доста зле, тъй като косата ми падаше, ноктите ми не растяха, имах бели петна по тях, просто виждах, че нещо неприятно става с тялото ми. Гинеколозите ми споделиха да пия противозачатъчни, а аз съм чувала неприятни неща за тях. Затова отидох при една билкарка от Якоруда. Препоръча ми я моя позната, която се беше излекувала от Хашимото с нейните билки. Малко е необичайно, тъй като тя преглежда с махало, което демонстрира от какво имаш потребност. Някои хора не имат вяра в такива неща, само че на мен ми оказа помощ. Пиех 15 билки, бях доста постоянна и виновна към това и се оправих. В чая имаше бял равнец, глог, валериан – билкарката споделяше, че нуждая се от тях. Имам се за доста спокоен човек, само че тя смяташе, че в мен има вътрешно напрежение.

- Какво става с проектите за второ дете?
- Докато Габриел стана на 5-6 месеца, беше ужасно! Нямах самообладание да забременея още веднъж, тъй като бременността беше най-хубавият интервал в целия ми живот. Чувствах се ужасно! Бях доста красива – дамата доста се трансформира в тези месеци, обръщат ѝ особено внимание, усеща се като принцеса! Обаче в този момент, когато синът ми проходи, къщата е обърната с главата надолу. Всичко сме скрили на тавана, с цел да не го докопа, тъй като неприятните неща стават за секунди. Беше намерил някакъв стиропор и го беше налапал. Започна да се дави, само че за благополучие с Дани сме ходили на учебно заведение за родители и знаем, че в подобен миг детето се обръща с главата надолу. Парчето стиропор падна и всичко се оправи. Но в този миг животът ми мина като на лента пред мен. Много се уплашихме!

- Значи проектите за второ бебе се отсрочват?
- Да. Не се усещам подготвена да търча с огромен стомах по-късно знамение, чиято сила е неизчерпаема! Ще изчакам синът ми да тръгне на детска градина.

- Какво си пожелаваш за бъдещето?
- Искам с Дани да създадем продуцентска компания, да се занимаваме с това, което обичаме, и да имаме най-малко още едно детенце. Пожелавам си момиченце! 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР