Една от най-българските традиции спази спортната журналистка Николета Маданска. Половинката

...
Една от най-българските традиции спази спортната журналистка Николета Маданска. Половинката
Коментари Харесай

Между живота и смъртта: Николета Маданска разтресе мрежата с...

Една от най-българските обичаи съблюдава спортната журналистка Николета Маданска. Половинката на Венелин Петков означи по любопитен метод 40-ия ден от раждането на втория им наследник Михаил. Мъникът е кръстен на бащата на телевизионерката-треньора Михаил Мадански.

“40 дни от раждането на Мишо. Знаете ли, че няма нищо християнско в всеобщата процедура у нас да се прави " празненство " за " орисване " на бебето или по този начин наречената погача за новородено? Това, което се прави в действителност, е изобразено на иконата зад мен на втората фотография - Сретение Господне (представянето на 40-дневния Младенец в храма от майка му).



Счита се, че до 40-тия ден на детето родилката е „ нечиста”. До този миг и майката, и бебето, се намират сред живота и гибелта, сред земята и небето. В края на четиридесетте дни майката и бебето посещават черква, където им се пее така наречен „ очистителна молитва”. Това направихме ние с Йоан предходната година, а в този момент и с Мишо. Съчетахме го с разходка до манастира, а питка си хапнахме за здраве “, изясни младата майка.

Питката сигурно е нейно произвеждане. За първи си наследник Маданска всеки месец приготвяше торта, с цел да означи рождения му ден, която хапваше най-вече татко му Венелин Петков, който от публицист се преквалифицира на преподавател, напомнят от Hotnews.bg.

Манастирът " Свети Йоаким и Анна ", който е избрала Николета се намира в местността Мали дол на Витоша, на към 2 км югоизточно от Бистрица. В селото, което в този момент е един от кварталите на богатите в София Маданска и Петков живеят от години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР