Една от двете задържани в Турция българки е била освободена,

...
Една от двете задържани в Турция българки е била освободена,
Коментари Харесай

Едната от арестуваните българки в Турция е освободена

Една от двете арестувани в Турция българки е била освободена, оповестиха от външно министерство. Тя се е обадила късно нощес да заяви персонално на консула в Анкара, че след разпит в полицията е пусната на независимост. В ареста към този момент остава щерка й.

Двете бяха задържани в турския курорт Дидим дружно с един британец. Те са арестувани по съмнение в тероризъм.

В българското генералното консулство в Истанбул пък е бил получен факс от наблюдаващия прокурор Мехмет Джан Мъхчъ, в който той написа, че не е намерил учредения за задържане на българските жители. Вчера той посочи, че няма повдигнати обвинявания против двете.

В момента фамилията им и консулът пътуват към следствения арест. Осигурена им е отбрана. В генералното консулство в Истанбул, както и в посолството в Анкара, към този момент са основани оперативни щабове под управлението на дипломат Надежда Нейнски. От външно министерство прецизират, че министър председателят Бойко Борисов и вицепремиерът Екатерина Захариева наблюдават персонално развиването на проблема.

Задържаните са майка и щерка. Майката се споделя Веселина, а дъщерята - Мира. Те са от турски генезис. По информация на турски медии, при разпитите дъщерята е декларирала, че следвала право в Холандия и Англия. Там се е срещнала с британеца Джоузеф преди 2 години, а преди 10 дни дружно са пристигнали на отмора в Турция.

В профилите в обществените мрежи на двете дами са споделени материали, свързани с кюрдските милиции " Сили за отбрана на народа ", считани за сирийския клон на неразрешената в Турция ПКК. Джоузеф и Мира имали фотоси с униформи на кюрдските милиции, оповестява Анадолската организация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР