Една изключително важна и болезнена за обществото тема беше превърната

...
Една изключително важна и болезнена за обществото тема беше превърната
Коментари Харесай

Петър Славов: Какво като са увеличили наказанията, след като са неправилно дефинирани?

Една извънредно значима и мъчителна за обществото тематика беше превърната в политическа дъвка. Прие се едно законодателство „ на коляно ”, каквито българският парламент от дълго време не помни. Случиха се неуместни неща.

Това съобщи юрист Петър Славов пред Нова телевизия във връзка приемането на първо и на второ четене измененията в Наказателния кодекс и в Закона за отбрана от домашното принуждение през вчерашния ден.

„ Най-смущаващото е, че от така наречен формулировка нищо не се разбра. В Народното събрание може би имаше единствено един човек, който се е докосвал до това по какъв начин се открива, по какъв начин се работи в материята домашно принуждение ”, сподели юристът. Той посочи, че оферти, избрани от депутатите като „ публицистични ”, може да бъдат оспорени пред Конституционния съд.

Според Славов, вчерашното изключително съвещание на Народното събрание беше неприятен пиар.

„ Нужно е депутатите да се допитат до хора, които схващат от материята. Какво като са нараснали наказванията, откакто те са погрешно дефинирани. Мисля, че множеството депутати през вчерашния ден не схванаха разликата сред Закона за отбрана от домашното принуждение и Наказателния кодекс, първият е за предварителна защита ”, съобщи юристът и някогашен народен представител.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР