Една година след тежката катастрофа с автобус, отнела живота на

...
Една година след тежката катастрофа с автобус, отнела живота на
Коментари Харесай

Година по-късно: Десетки почетоха паметта на 20-те загинали край Своге

Една година след тежката злополука с рейс, лишила живота на 20 души, десетки близки и родственици на жертвите се събраха на съдбовната права от пътя за Своге. Свещеник освети паметната плоча с имената на трагично починалите, която е сложена тъкмо там, където транспортното средство излиза от пътя, преди да падне в близкото дере.

Датата е 25 август 2018 година. Група от 33-ма индивида се прибира от екскурзия, проведена от пенсионерския клуб в Световрачене. Пътуването е до манастир " Седемте престола ”. На прибиране към у дома групата е в въодушевление – един от мъжете свири на акордеон, а останалите пеят и се забавляват. Зад кормилото на рейса е Григор Григоров, който се познава с цялата група и постоянно ги кара на мечтаните от тях дестинации, за пасажерите той е част от колектива.

Минути след 17 часа времето на открито е доста неприятно, вали пороен дъжд. Пътят към дома минава през Искърското дефиле. Един подъл завой покрай Своге, удар в два автомобила в насрещното, раздрана мантинела и обърнал се в дерето рейс обаче трансформират пътуването в кървава покруса.

В началото жертвите бяха 13, до края на деня се усилиха с още две, а в интервала от един месец след случая те стигнаха 20 души. С тежки пострадвания пък бяха 8 от пасажерите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР