Една година от началото на войната в Украйна - как

...
Една година от началото на войната в Украйна - как
Коментари Харесай

Асен Генов и Любомир Аламанов за войната в Украйна и политиката в България

Една година от началото на войната в Украйна - по какъв начин се промени светът? И по какъв начин наподобява вероятният мир? А у нас - съдът анулира решението на ЦИК за общо преброяване на хартиените бюлетини и разписките от машините. Как ще се отрази това на резултатите на 2-ри април? Анализ на журналиста Асен Генов и информационния специалист Любомир Аламанов. 

 

Любомир Аламанов, информационен специалист:

Режимът в Русия е човеконенавистен. Той не зачита животите, нито правата на хората. Западният свят разбра, че това е един източен деспот. Ако не даваме оръжие на Украйна той ще стигне до Киев, до Молдова, до западните граници. Къде е гаранцията, че един политик, който губи връзка с действителността, няма да продължи това нещо? Всичко във войната зависи какво ще се даде на храбрия украински народ. Както самият Путин споделя, би трябвало със мощ да се наложи мирът.. 

Всичко зависи от резултатите на изборите и какъв брой хора ще гласоподават. 35%, в случай че гласоподават, те оставят ориста на България в партийните активи. Този милион и половина негласуващи, в тях се крие разковничето. Силно се надявам, че ще има по-висок % гласуващи. Демократичните сили се сплотиха.

 

Асен Генов, публицист:

Аз мисля, че за тази една година светът се раздели с илюзията, че Путин може да бъде омилостивен, и да се приказва с него. Това остана в историята. Моето притеснение е, че България се намира в шизофренна обстановка. Ние изоставаме. Генералния секретар на НАТО споделя, че колкото и да е парадоксално най-бързият път към мира в Украйна е да и дадем оръжие, за разлика от мислите на нашия президент Румен Радев. Историята ни учи, че с диктаторите не може да се търси схващане. Путин през 2007г. на мюнхенската си тирада дефинира нападателния курс на Русия. Не имам вяра да е близо краят на войната, само че считам, че Западът не трябва да позволява Русия да победи. Мисля, че западният свят има задоволително запас да продължи да оказва помощ на Украйна.  

Даваме си сметка, че тази шизофренна обстановка у нас изискуем изцяло на обстоятелството, че от много време ни ръководи президента и подчиненото на него служебно държавно управление. 

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР