Една година лишаване от свобода при строг режим ще лежи

...
Една година лишаване от свобода при строг режим ще лежи
Коментари Харесай

1 година затвор за ало измамник, жилил през месинджър с краден телефон

Една година отнемане от независимост при непоколебим режим ще лежи 31-годишен мъж от Варна за осъществени кражба, машинация на една жена и опит за машинация на друга посредством месинджър, оповестиха от държавното обвиняване.

Многократно осъжданият мъж с букви Д. И. се е признал за отговорен по обвиняване на Районна прокуратура – Велико Търново за това, че на 22.10.2022 година в гр. Велико Търново в изискванията на рисков рецидив, откраднал от колата на търновец мобилен уред „ Iphone “ и сим карта.

Веднага по-късно, в интервала от 01:10 часа до 15:00 часа на 23.10.2022 година, в изискванията на рисков рецидив и продължавано закононарушение, въвел в подвеждане през месинджър жена от същия град, че е притежателят на телефона и се нуждае от пари - общо 400 лв., тъй като е закъсал с колата. По същото време направил опит да вкара в подвеждане и друга позната на обрания, като още веднъж със известие и изискал 200 лв..

Д.И. е осъждан голям брой пъти, в това число за закононарушение срещу собствеността и за присъединяване в проведена незаконна група и по искане на прокуратурата е с взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Делото е завършило след утвърдено от съда съглашение, което има последствия на влезнала в действие присъда. Причинени от закононарушението имуществени вреди са възобновени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР