Една четвърт от населението на Сомалия се очаква да се

...
Една четвърт от населението на Сомалия се очаква да се
Коментари Харесай

Бомбардировка от климатични сътресения: Критичен глад в Сомалия след безмилостни дъждове

Една четвърт от популацията на Сомалия се чака да се изправи пред сериозно равнище на апетит след дългата суша и огромните наводнения в страната, породени от изменението на климата. Това разясняват от Световната стратегия по храните (WFP).

Снимка: Ройтерс

Наводненията, които прокудиха стотици хиляди хора в Сомалия и прилежащите страни в Източна Африка след историческа суша по-рано тази година, бяха разказани от Организация на обединените нации като събитие, което се случва един път на век.

Снимка: Ройтерс

Най-малко 30 са починалите

Снимка: Ройтерс

„ Животът и поминъкът в Сомалия са изложени на риск. 4,3 милиона души – една четвърт от популацията на страната, се чака да се изправят пред сериозен апетит, или още по-лошо - до края на тази година “, показва Петрок Уилтън, представител на WFP за Сомалия.

Снимка: Ройтерс

„ Тази бомбардировка от климатични разтърсвания - от суша до наводнения, ще удължи рецесията с глада в Сомалия. Сушата умъртви милиони добитък и унищожи безчет хектара пасища и аграрни земи. Сега тези опустошителни наводнения осакатяват способността на Сомалия да се възвърне “, показва още той.

„ Има сериозен дефицит на артикули, горива, храна и всевъзможни други неща. Наистина ще усетим последствията “, споделя локален гражданин.

Снимка: Ройтерс

Стотици декари обработваеми земи са под вода

Снимка: Ройтерс

Наводненията след проливните дъждове при започване на октомври към този момент са умъртвили минимум 32-ма души и са принудили повече от 456 800 да изоставен домовете си в Сомалия, демонстрират данните на Организация на обединените нации.

Снимка: Ройтерс

Според локалните напредването из най-засегнатите региони на градове и села е станало рисково заради животните, които може да се спотайват под повърхността.

Снимка: Ройтерс

Хората в Агрия споделят, че циклонът „ Елиас “ е бил по-силен и разрушителен от бурята „ Даниел “

„ Не можем да отидем до някои от местата в града заради високото равнище на водата, опасяваме се от крокодили и други животни “, разяснява Тимааде Хюсеин Абди, гражданин на Долоу.

Снимка: Ройтерс

„ Постоянната поддръжка от интернационалната общественост ще бъде от значително значение “, показва Петрок Уилтон.

Снимка: Ройтерс

„ Досега сме избавили над 400 души от местата, които са под вода “, споделя Мухидин Абдулахи, действен управител в Сомалия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР