Единственото по рода си за Варна и региона младежко информационно

...
Единственото по рода си за Варна и региона младежко информационно
Коментари Харесай

Посрещаме първа пролет с Youth Street Varna Positive

Единственото по рода си за Варна и района младежко осведомително издание Youth Street Varna инициира в партньорство с Дирекция " Образование и юношески действия “ основаването на Младежка Зона за положителни събития, презентации и планове, научи Varna24.bg

За реализирането на концепцията е подбрано място в централната градска част, което е комфортно за хората и в същото време не е натоварено с доста планувани събития. 

" Ние от Youth Street Varna считаме, че хората са прекомерно изтощени и уплашени от пандемията и последвалата война в Украйна, по тази причина повече от всеки път се нуждаят от вяра, от положителни мисли и послания, от глътка въздух. Затова избрахме да стартираме поредицата от начинания в партньорство с Дирекция " Образование и юношески действия “ в Община Варна на една дата, символизираща възраждането на природата, хубостта, вярата и оптимизма – 22 март, първа пролет. 

Амбицирани сме да презаредим с юношески дух и сила това място, където Youth Street Varna да инициира и провежда от време на време тематични събития, сплотяващи младежите, провокиращи положително мислене, емпатия, сливане към положителни и градивни дела. 

Считаме, че град като Варна има нужна от наситена целогодишна стратегия, цялостна с юношески начинания, които да провокират усмивки и подтикват младежите да творят и се изявяват “, споделят основателите на Youth Street Varna.   

Youth Street Varna Positive цели да трансформира парковата зона сред Община Варна и Археологическия музей в цветно и занимателно място, декорирано красиво и уместно за селфита и релакс. 

От 13.00 до 21.00 часа на това място ще звучи музика, ще има пленер на млади художници, ученици на ПГ ХНИ " Константин Преславски “, ще ни радват млади реализатори, ученици на вокалните педагози Кремена Матева, Атанаска Липчева, Мила Маврова, Мариянка и Тома Езекиеви, ръководители на Музикална групировка " Бънджи Сингърс “. Музикалната фиеста ще приключи с присъединяване на Атанас Кателиев, победител в шестото издание на " Гласът на България “.

По време на Youth Street Varna Positive урок по графити майсторство онлайн ще даде и Николай Чакъров – Нико. 

На огромен надуваем атракцион ще бъдат излъчени филми, основани от младежи за младежи по план на Сдружение " Пресклуб Варна “ – " Град, целунат от морето “, осъществен с поддръжката на Фонд " Култура “ в Община Варна, както и други завладяващи изявленията на младите репортери на медията. 

По време на събитието деца и младежи ще насочат положителни послания, ще рецитират стихове, ще показват гении в конкуренцията на състезанията " Мини Мис и Мини Мистър Пролет “ и " Мис и Мистър Пролет “ от 14.00 до 15.00 часа. Наградите ще отидат при най-позитивните и усмихнати участници в състезанията.

 

Позитивната младежка улица ще изпъстри и благотворителен базар с присъединяване на Неправителствени организации, работещи с младежи със характерни потребности. 

Сред участниците в позитивната зона ще забележим Социално дружество " Няма невъзможни неща “. На техния щанд ще открием атрактивни еко артикули, шоко топки за парещ шоколад и ръчно направени картички.

Младежко пространство " ХамелеON “ ще увлече публиката в игра " Предприемачество за младежи “ и " Да измислим игра “, като в това време късметлии ще завоюват награди, предоставени от " ХамелеON “. 

Сдружение за поддръжка на лица с умствени усложнения към Център за обществена интеграция и рехабилитация Чайка “ ще се включат с Фабрика за зелена терапия, в която се употребяват единствено рециклирани материали. 

Свое ателие в зоната ще има и Recycle Art Academy – кътче за всички, които обичат природата и творчеството. 

Част от позитивното събитие ще бъдат и три майки на деца с увреждания, които основават прелестни творения. 

Част от Youth Street Varna Positive ще са и ученици на ПГ " Текстил и фешън дизайн “, които ще създадат демонстрации по грим и прически. 

Събитието ще стане и сцена за кулинарни демонстрации на ученици от Висшето учебно заведение по мениджмънт, които ще показват неповторими предписания в часовия период от 17.00 до 18.00 часа. 

Икономическият университет ще се включи със собствен презентационен щанд в събитието, а Висшето военноморско учебно заведение ще презентира активността си посредством видеопроекти. 

Освен огромен надуваем атракцион, в зоната за положителни послания и планове ще бъде подложен огромен транспарант с обичани на младежите положителни послания, техни мисли, цитати от книги и песни, който да предизвика усмивки и положително въодушевление, да ни припомнят, че е време да излезем от тунела на страха и напрежението и да пречистим сетивата и страстите си с положителни мисли и усеща. 

В младежкото положително пространство ще бъдат ситуирани и къщички за улични любимци, които ще бъдат предоставени на всеки, който желае да сложи декорирано кашонче на място, населявано от животинче, за което се грижи отвън дома си. 

Цялостната идея на Youth Street Varna Positive е да бъде действителен аналог на виртуалната младежка улица Youth Street Varna. 

Youth Street Varna е без значение електронно осведомително издание, целящо да даде предпочитано медийно пространство за изява на младежите, потребна информация по отношение на тяхната професионална ориентировка, включване в обществено значими дела, креативен планове, просвета, спорт, основаване на положителни вести и тийн лайф стайл.

Медията работи с построена мрежа от репортери – възпитаници и студенти от висшите учебни заведения в града, които имат интерес и предпочитание да развиват своите репортерски умения и да творят. 

Повече може да научите тук: https://www.facebook.com/youthstreetvarna

https://www.youtube.com/channel/UC9XKNSe9HUIru8m1MMdKSRw/videos
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР