Единственото, което мога да кажа, е, че ми е изпратено

...
Единственото, което мога да кажа, е, че ми е изпратено
Коментари Харесай

Гешев: Срещу президента има досъдебно производство, което поражда неясноти за имунитета му

" Единственото, което мога да кажа, е, че ми е изпратено досъдебно произвеждане от наблюдаващи прокурори. Те са видели в това досъдебно произвеждане данни, които пораждат неясноти в наредбата на член 103 от Конституцията. И са ми изпратили това досъдебно произвеждане с оглед моите пълномощия да сезирам Конституционния съд за наложително пояснение на Конституцията ". Това сподели в изказване основният прокурор Иван Гешев.
" След като съм се срещнал, съм установил, че има учредения и документално съм ги изложил пред Конституционен съд ", съобщи още основният прокурор.
Главният прокурор съобщи още, че президентът не е изискал среща с него. " Не съм се срещал с президента ", безапелационен бе Гешев.
В понеделник Иван Гешев изиска от Конституционния съд да обясни до каква степен се простира имунитетът на президента, що е то " държавна измяна " и " нарушаване на Конституцията ". Той пита и дали вероятно дело против президента би трябвало да бъде спряно или прекъснато, до момента в който той заема поста.
В изказването си основният прокурор разяснява и проблема със скандалния банкер Цветан Василев: " Сръбската страна не желае да извърши интернационалните си задължения по отношение на Цветан Василев. Има формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение след вчерашния митинг пред Министерство на регионалното развитие ".
" Българските жители имат право да стачкуват, в случай че прецизно съблюдават закона, в случай че пазят ползите на личната си страна. Да се бият служители на реда не е симптом за либералност. Не е присъщо за никоя страна в Европейски Съюз ", добави Гешев по отношение на вчерашните митинги.
" Какво би се случило в  САЩ, ако това се стане? Още повече служител на реда, който е жена. Това значи, че удряш по страната. Няма да се толерира да се бият служители на реда, това се е трансформирало в народен спорт и би трябвало да спре ", сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР