Единственият път до столичния жилищен комплекс Витоша парк минава през

...
Единственият път до столичния жилищен комплекс Витоша парк минава през
Коментари Харесай

Фирма спира достъпа до столичния комплекс Витоша парк

Единственият път до столичния жилищен комплекс " Витоша парк " минава през паркинга на Симеоновския въжен превоз. Собственикът на паркинга " Витоша ски " обаче е почнал да слага заграждения към парцела, което може да прекъсне връзката на комплекс " Витоша парк " с останалата част на града , заяви bTV.
С слагането на загражденията се блокира единствения вход - към 400 фамилии няма да имат достъп до домовете си.

Според гражданин на комплекса дейностите на " Витоша ски " са неуместни. Хората не могат да си показват по какъв начин може в XXI век да се случват сходни неща - купуват си апартамент с Акт 16, а три години по-късно се схваща, че някой затваря входа и достъпът до парцелите е изцяло пресечен.

Според представители на регион " Витоша " става въпрос за спор сред частни притежатели, а в подобен спор общината не може да взима страна. От общинската администрация напомнят и че теренът, върху който е построен комплексът, не е в регулация и позволение за градеж е обещано от тогавашния основен проектант на столицата.

До в този момент хората са влизали в комплекса чрез контракт за право на прекосяване сред строителния вложител и " Витоша ски ". Договорът обаче е бил поправен с анекс, който гласи, че договорът е годен до учредяването на непрекъснато право на прекосяване от Столична община.

Стана ясно още, че компанията, която е осъществявала заплащанията на таксите за прекосяване през паркинга е спряла паричните преводи преди към 2 години, което е и една от главните аргументи " Витоша ски " да стартира да загражда парцела.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР