Единственият начин за Москва да осигури траен мир с Украйна,

...
Единственият начин за Москва да осигури траен мир с Украйна,
Коментари Харесай

Отвъд Украйна Медведев вдигна мерника и на границите на Полша

Единственият метод за Москва да обезпечи дълготраен мир с Украйна, е да избута границите на враждебните страни, доколкото това е допустимо, даже това да допуска границите на Полша - член на НАТО. Това съобщи заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, представен от " Ройтерс ".

Той направи коментара си в " Телеграм " тъкмо в Украйна в така наречен " специфична военна интервенция " за отбрана на рускоезичното население и гарантиране на личната си сигурност.

От своя страна Украйна твърди, че се пази от непредизвикана война в колониален жанр и се зарече да си върне със мощ цялата територия, в това число Крим, който Русия анексира през 2014 година

Днес Медведев, който е непосредствен съдружник на президента Владимир Путин, предвижда, че Русия ще победи, като в последна сметка някакво свободно съглашение ще постави завършек на сраженията.
 НАТО ще брани всеки сантиметър от Полша при съветска опасност
НАТО ще брани всеки сантиметър от Полша при съветска опасност

Беларус да приключи съучастието си във войната в Украйна, прикани Столтенберг

" Победата ще бъде реализирана. Всички желаеме това да се случи допустимо най-скоро. И този ден ще пристигна " , безапелационен бе той.

По негови думи ще последват тежки договаряния с Украйна и Запада, които ще завършат с " някакво съглашение ".

Медведев обаче счита, че въпросната договорка няма да включва " фундаментални съглашения за действителни граници ", нито ще съставлява изчерпателен европейски пакт за сигурност. По тази причина било жизненоважно за Русия да разшири личните си граници в този момент.

" Затова е толкоз значимо да се реализиран всички цели на специфичната военна интервенция. Да се ​​изтеглят границите, които заплашват страната ни, доколкото е допустимо, даже в случай че това са границите на Полша ", настоя Медведев.
 Столтенберг: Путин ще получи повече НАТО по границите на Русия
Столтенберг: Путин ще получи повече НАТО по границите на Русия

Нови провокации пред Путин

На изток Полша има дълга граница с Украйна и със съдружника на Русия Беларус, а също и граница с дължина към 200 км в североизточния си край с съветския ексклав Калининград.

Всяко посягане върху границите на Полша би довело Русия за първи път до директен спор с НАТО.

По-рано тази седмица във Варшава президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание  от територията на НАТО , ако тя бъде нападната.

Съгласно член 5 на НАТО  нападение против страна членка на Алианса се смята за експанзия против всички членове. Досега този член е употребен единствено след терористичните офанзиви от 11 септември 2001 година
 Медведев: Русия има право да се пази с всевъзможни оръжия, в това число нуклеарни
Медведев: Русия има право да се пази с всевъзможни оръжия, в това число нуклеарни

Той насочи остро предизвестие към САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР