Единственият начин да бъде постигнат мир в Украйна е да

...
Единственият начин да бъде постигнат мир в Украйна е да
Коментари Харесай

Кулеба: Мир е възможен само със суверинитет на цялата територия на Украйна

Единственият метод да бъде реализиран мир в Украйна е да бъде възобновен суверенитета на Киев над цялата територия на страната, съобщи външният министър на Украйна Дмитро Кулеба в оповестено през вчерашния ден изявление за китайската осведомителна организация Синхуа, осведоми Българска телеграфна агенция.

Кулеба съобщи, че процеса на договарянията сред Украйна и Русия е станал доста по-труден след срещата в Истанбул.

" Да, в сегашния миг мирните договаряния сред Украйна и Русия вървят доста мъчно ", сподели той.

По неговите думи на срещата в Истанбул украинската делегация е предложила план за интернационалните гаранции за сигурността на Украйна. Руската страна е приела предлагането за в допълнение изследване.

Кулеба сподели, че Украйна се надява да получи гаранции за сигурността си от непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в това число и от Китай.

" Ние предлагаме Китай да стане един от гарантите за сигурност на Украйна - това е знак на нашето почитание и доверие към КНР ", съобщи украинският външен министър.

Той също по този начин благодари на китайския Червен кръст за филантропичната помощ, която е оказал на Украйна и означи, че страната му изпитва изключителна потребност от сходна поддръжка.

" Възползвам се от случая, с цел да помоля китайската страната да продължи да ни оказва поддръжка ", добави Кулеба.

Украинският президент Володимир Зеленски мина на съветски в еженощното си видеообръщение, с цел да призове съветските бойци да откажат да се бият в Украйна и сподели, че даже техните генерали чакат десетки хиляди от тях да умрат, съобщи Асошиейтед прес.

Зеленски сподели, че Русия набира нови бойци " със слаба мотивация и малко военен опит " за бойните единици, които са понесли тежки жертви при започване на войната, тъй че тези съединения да бъдат хвърлени назад в борбата. Той съобщи, че съветските командири доста добре схващат, че хиляди бойци ще умрат и хиляди ще бъдат ранени през идните седмици.

" Руските командири лъжат бойците си, когато им споделят, че могат да бъдат подведени под сериозна отговорност, в случай че откажат да се бият и не им споделят, да вземем за пример, че съветската войска приготвя спомагателни хладилни камиони за запазване на телата. Не им споделят за новите загуби, които генералите чакат ", сподели Зеленски късно през вчерашния ден.

" Всеки съветски боец към момента може да избави личния си живот. По-добре е да оцелеете в Русия, в сравнение с да загинете на наша земя ", добави той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР