Единственият български плувец с два успешни маратона в открити води

...
Единственият български плувец с два успешни маратона в открити води
Коментари Харесай

Цанко Цанков с първа тренировка в студените води на Тихия океан

Единственият български плувец с два сполучливи маратона в открити води от най-трудните в света - Ocean 7, Цанко Цанков направи едночасова подготовка в океана тази заран.


В региона на фамозния плаж Менли, покрай Сидни, Цанков организира първото си занятие преди заминаването в Нова Зеландия, където през идната седмица му следва нов плувен маратон от веригата Ocean 7 в протока Кук. Както е известно, бургазлията ще нападна по формалните правила на Световната федерация – WOWSA, дистанцията от 26 километра при температура на водата към 14 градуса по Целзий. Цанко Цанков и екипът му от два дни са в Сидни, Австралия, като състезателят употребява времето за адаптация и тренировки.

„ Разликата в часовото време по отношение на България е девет часа и се постанова да мина през тази адаптация последователно. Избрахме да дойдем в Сидни, поради положителните условия и благоприятни условия за последни тренировки в открити води. Днес плувах един час и се усещам чудесно. Утре ми предстоят две занимания рано сутринта и в късния следобяд. Ще сменим местата поради по-силни течения и талази, които диря, с цел да се приближат оптимално до обстановката в Нова Зеландия и протока Кук. Искам да изкажа голямата си признателност към част от нашите сънародници в Сидни, които ме трогнаха от сърце със срещата ни покрай емблематичната за града опера. Организацията и атмосферата бяха страхотни и за следващ път се увещавам, че всичко, което върша, има огромен смисъл и значение, както за нашия спорт, по този начин и за всички българи, които са отвън страната ни. Те се радват и виждам щастието в очите им “, стартира плувецът ни.

„ В събота вечер сме поканени още веднъж в огромна зала в Сидни, в която ще прожектираме кино лентата от сполучливото ми преплуване на маратона в Съединени американски щати от Санта Каталина до Лос Анджелис през предходната година. Всеки ден се слушам с нашия лодководач в Нова Зеландия и следим прогнозата за времето. Със сигурност след 4 април ще нападам протока Кук в формален старт. За да бъде зачетен един подобен маратон в открити води, би трябвало да има с изключение на издадени документи за присъединяване, по този начин и съдии от локалната федерация от самото начало на лодката. Сертификатите, които са годни за Ocean 7, имат особености, които би трябвало да бъдат спазени, другояче се плува единствено за здраве и адреналин. Аз отивам да направя публично достижение и това е огромната ми цел. За това упражнявам интензивно през последните шест месеца в Черно море “, добави Цанков. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР