Единственият българин в тенис елита Григор Димитров даде пресконференция преди

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров даде пресконференция преди
Коментари Харесай

Григор Димитров разкри страх ли го е на Sofia Open

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров даде конференция преди началото на шампионата Sofia Open, който се чака с голям интерес именон заради наличието му за повторно след магическия успех през 2017 година.
“Винаги съм се равал, когато съм на българска земя. Готов съм да чуя едно мощно “Мачкай, Гришо ”. Очаквам доста добра аудитория, всеки би желал една доза нарастване на пулса, с цел да се зареди с положителни страсти.
Опитвам се да употребявам позитивната сила от почитателите. Аз където и по света да играя, има българска поддръжка и постоянно се усещам доста добре и се пробвам да я употребявам. Няма нещо по-хубаво от това да играеш на родна земя. И естествено си поисквам още една неделя да прекарам тук.

Както споделих, разбирам, че за шампионата е доста значимо да вземам участие. Така се случват нещата в последните години, че шампионатите са в чудноват график. Имаше доста промени през последните две-три години, всичко беше доста внимателно. Всичко беше доста друго като обмисляне. За момента съм добре, след US Open имах време за отмора и равносметка. Имах генерални проучвания, с цел да видя дали съм във форма. Исках да упражнявам всеки ден и да се усещам добре, само че след US Open не бях в кондиция освен за тренировките. Трябваше да съм оптимално добре, а по тази причина отхвърлих и Метц, задачата беше да съм 100 % подготвен за София.

Обмислям още за треньор, решението беше взето и не преставам напред без да бързам. Годината като цяло е добра, само че чаках малко повече от себе си в дадени моменти. Имаше дребни травми и проблеми, които пречеха, само че това е тенисът. В този спорт има всяка седмица шампионати и от време на време, когато изпуснеш седмица без подготовка, изоставаш и губиш форма.

Надявам се да мога да отговоря в този момент дали ще играя за “Купа Дейвис ”, само че в този момент първата ми задача е да намеря верният треньор и да направя вярната стратегия за следващата година. Не мога занапред да потвърдя присъединяване.

Преди да пусна фотографията с Роджър Федерер, желаех да напиша нещо, само че не знаех какво да кажа за него. Сутринта си бях направил една чернова, само че не се получи, а след това втора-трета-четвърта… Той ми беше написал дълго известие след мача ми с Австралия с Рафа. Още си го вардя. Почнах да го чета и оттова открих думите. Винаги съм се възхищавал на Роджър за неговата конфигурация да мисли единствено за идната точка. Ясно е, че уменията му са невероятни, само че психическата му конфигурация преди мач, след мач и по време на мач, е страхотна.Много са скъпите препоръки, не мога да кажа един. Имало е моменти, в които не чувам препоръките. С времето като че ли фамилията е най-ценно за мен и оттова стартира всичко. Гледам мач за мач, не смятам някого за по-голям съперник от различен. Искам да си виждам от моята страна на мрежата и да се любувам. Искам да ползвам нещата, които съм упражнявал. Играл съм и съм побеждавал всички тенисисти в шампионата и не се опасявам от никого. Всеки състезател минава през тежки моменти или през такива, в които не му се тренира, а му се почива повече. Балансът е значим, а с опита нещата по-лесно се напасват. Трябва да си и по-целенасочен и от време на време след загуба би трябвало да си дадеш време отвън корта. Често упражнявам с Рафа, когато участваме на шампионатите. Той постоянно ми е протягал ръка и е напълно допустимо още веднъж да прекарам няколко седмици в академията му. Защо не мачовете в София още веднъж да не ме заредят за мощна серия отсега нататък? Искам да се насладя още веднъж на публиката, на корта, на играта… Това е по-важното, а в случай че тези неща станат, всичко ще си пристигна на мястото. Всяко ново потомство е друго. Наскоро си приказвах с другар, че когато аз почнах да играя, беше огромно достижение да стигнеш четвъртфинал в “Шлема ”. Първият мач беше сложен, а във втори трябваше да играеш с някого като Бердих, като Анди… Беше доста мъчно. В момента е прекомерно рано да приказваме за младите тенисисти дали могат да трансформират тениса. 

Алкарас удря топката мощно, по този начин е, той има всички удари. Все отново, виждат се неща, които още му липсват. Може да намериш междина, само че е реалност, че сега играчите са по-силови. Най-лесни са първите години в тура, тъй като страстите са единствено положителни, идва медийното внимание и спонсорите. Но зависи по какъв начин ще се запазиш през годините. Тенисът не е спринт, а маратон. 

Не счита, че спортът ще стане единствено мощно боричкане. Просто не виждам по какъв начин ще се издържи на такова движение толкоз дълго. Ще има някаква друга смяна, сигурен съм ”, сподели Димитров.
















































--> -->     17-годишен мигрант е намушкал
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР