Единствената ни скиорка в Пекин Ева Вукадинова завърши на 36-о

...
Единствената ни скиорка в Пекин Ева Вукадинова завърши на 36-о
Коментари Харесай

Вукадинова завърши 36-а, шведка спечели гигантския

Единствената ни скиорка в Пекин Ева Вукадинова приключи на 36-о място в гигантския слалом при дамите на Олимпийските игри в Пекин. Тя изпревари 13 от скиорките, приключили и двата манша. 20-годишната ни национална шампионка, която дебютира на Олимпиада, изостана на 15,77 сек. от шампионката Сара Хектор (Шв). Ева няма и стартове за Световната купа, само че взе участие на международното състезание в Кортина д`Ампецо 2021. В ПьонгЧанг 2018 Мария Киркова приключи 40-а в дисциплината.

С два доста мощни манша Хектор затвърди отличната си форма през сезона, където има 3 победи в гигантските слаломи за Световната купа. Тя приключи с 0,28 сек. пред Федерика Бриньоне (Ит). Бронза заслужи Лара Гут-Берами (Швейц), която усъвършенства с пет позиции класирането си след втория манш. Титлата е първа за Швеция в гигантския слалом от Албервил 1992, когато Пернила Виберг победи.

Шампионката от ПьонгЧанг 2018 Микаела Шифрин (САЩ) отпадна още при започване на първия манш и не съумя да добави четвърти олимпийски орден в кариерата си.

Още една американка се провали. Шестата от първия манш Нина О`Брайън изпусна последната врата във втория, падна тежко и бе откарана с шейна в медицинския център.

Утре е слаломът за дами.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР