Единодушно депутатите подкрепиха на първо четене промените в Закона за

...
Единодушно депутатите подкрепиха на първо четене промените в Закона за
Коментари Харесай

Приеха на първо четене промените в Закона за хората с увреждания

Единодушно депутатите поддържаха на първо четене измененията в Закона за хората с увреждания, импортиран от ГЕРБ.

Така решенията на ТЕЛК ще важат до явяването на хората с увреждания на комисия, с цел да запазят правата си и да не връщат пари. Срокът за спомагателни промени до второто четене ще е три дни.

Голям е броят на жалбите на ощетени хора с увреждания заради изтеклите периоди на техните решения на ТЕЛК - приблизително с по 6 месеца, оповестява БНР.

Вчера имаше митинг на хора с увреждания пред Министерския съвет. Една от аргументите е огромният брой тъжби на ощетени хора с увреждания заради изтеклите периоди на техните решения на ТЕЛК - приблизително с по 6 месеца.

По думите на депутата Георги Гьоков от Българска социалистическа партия е нужна цялостна промяна в ТЕЛК. „ За която апропо има голяма опозиция от всички ", сподели той.

Колегата му Севим Али от Движение за права и свободи разясни, че има доста случаи на забавени експертизи. „ От години МТСП, както и Министерството на здравеопазването, спорят за това в кое ведомство какви пълномощия са написани ".

Депутатът Елисавета Белобрадова от „ Демократична България " изясни, че без решение на ТЕЛК хората остават без приходи, тъй като нямат право и на обществени помощи. „ Плюс това тези частични промени вземат решение въпреки всичко справедливи проблеми, за които по разнообразни аргументи носят единствено способените органи ", изясни Белобрадова.

Искрен Арабаджиев от Политическа партия разясни, че тяхната парламентарна група застава зад този законопроект. „ Всички знаем за случаи на корупция в ТЕЛК комисиите, общата сума на помощта, която се дава и посредством инвалидните пенсии в Национален осигурителен институт, и тази, която се дава през МТСП, доближава до 3,7 милиарда лв. ", сподели Арабаджиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР