Единият клуб ми показа, че няма нужда от мен. Това

...
Единият клуб ми показа, че няма нужда от мен. Това
Коментари Харесай

Тодор Неделев: Единият клуб ми показа, че няма нужда от мен

 Efbet2023 Horizontal
Единият клуб ми сподели, че няма потребност от мен. Това съобщи новото попълнение на Лудогорец Тодор Неделев, който бе публично показан като състезател на първенците след изненадващия си трансфер от Ботев Пд. Българският национал театралничи с фланелка на „ орлите “, като в Разград той ще играе с номер 88. Фланелката му бе връчена от техническия шеф на " зелените " Козмин Моци.

Мондиал 2026

ФИФА резервира формата с групи от по четири тима

Международната футболна централа (ФИФА) може да резервира формата с групи от по четири тима за Световното състезание през 2026 година, което ще се организира в Съединени американски щати, Мексико и Канада. Следващият Мондиал ще бъде към този момент с 48 отбора вместо обичайните 32. Ръководителят на департамента по футболно развиване на ФИФА Арсен Венгер бе декларирал преди, че централата обмисля три разновидността за формат на конкуренцията. Окончателно решение, съгласно уеб страницата на ФИФА, се чака по някое време през тази година. Очакванията на мнозина бяха, че ФИФА ще избере да разпредели тимовете в 16 групи от по три отбора.

Въпреки това, съгласно информация на BBC, решението на ФИФА може да се промени заради ентусиазма, който провокира форматът с четири тима в група на Мондиала в Катар, където няколко групи бяха решени в последния кръг. BBC прибавя, че решение може да бъде взето на идния Съвет на централата в Руанда на 16 март, пишейки още, че формат с четири отбора евентуално ще се резервира, до момента в който не " удължи " отпечатъка " на шампионата, който включва време за подготовка, както и осъществяване на самата конкуренция ".

Групи от по четири тима ще усили броя срещи от 80 на 104, което ще докара и до удължение продължителността на самия шампионат. Това може да бъде избегнато посредством понижаване на времето за подготовка, обещано на отборите преди конкуренцията.

Ашраф Хакими

Защитникът на ПСЖ бе упрекнат в обезчестяване

Проблемите за Ашраф Хакими се задълбочиха. Прокуратурата в Нантер повдигна обвинявания против играча на Пари Сен Жермен за обезчестяване, анонсираха френските медии.

В началото на седмицата стана ясно, че мароканецът е изнасилил 24-годишна жена в Булон, където живее. Деянието е било осъществено на 25 февруари. Младата жена не пожела да подаде тъжба пред полицията, а след това стартира следствие против полузащитника.

В момента мароканският национал е под полицейско наблюдаване и няма да може да се свърже с жертвата. Той бе разпитан в четвъртък, а юристът му отхвърли всички обвинявания. Вестник Le Parisien оповестява, че двамата са се срещнали в обществените мрежи на 16 януари.

По-рано през седмицата от ПСЖ пуснаха изказване, в което поддържат футболиста. Той стана част от французите през лятото на 2021 година, а в края на предходната остави отлични усещания с националния тим на Мароко на Мондиала в Катар. Само преди няколко дни откри място в Идеалния тим на ФИФА за 2022 година

Корнелия Хютер

Австрийката завоюва супергигантския слалом в Квитфил

Австрийката Корнелия Хютер завоюва супергигантския слалом в норвежкия курорт Квитфил от Световната купа по ски алпийски дисциплини. Това бе първо съревнование на тази писта при дамите от 2006 година насам.

За 30-годишната Хютер това е първа победа през сезона и едвам четвърта в кариерата ѝ, като тя пристигна по изключително трагичен метод. Австрийката финишира с време от 1:26.83 минути, което бе с едвам една от стотна от секундата по-добро от това на втората Елена Куртони от Италия. На трето място се подреди швейцарката Лара Гут-Бехрами, която също бе доста покрай победителката. Тя обаче остана на 0.12 секунди закъснение.

Микаела Шифрин от Съединени американски щати приключи четвърта на 0.16 секунди от времето на Хютер.  До края на сезона при дамите остават още единствено осем старта, което значи, че Шифрин, която има преднина от 761 точки, може да завоюва Световната купа още след съботното втурване в Квитфил. 

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР