Единадесетият пореден опит на Пари Сен Жермен да спечели Шампионската

...
Единадесетият пореден опит на Пари Сен Жермен да спечели Шампионската
Коментари Харесай

ПСЖ - един провален проект

Единадесетият следващ опит на Пари Сен Жермен да завоюва Шампионската лига приключи с още един неуспех - тъй че като че ли настъпва  време да разрушат всичко и да започнат  изначало, разяснява в разбор BBC.

Байерн Мюнхен изхвърли парижани нощес с общ резултат 3:0 изхвърли в първия кръг на елиминациите с 3:0, Отборът с двамата най-скъпи играчи на всички времена - Неймар, който беше контузен за втория мач, и Килиан Мбапе, както и с евентуално един от най-великите играчив историята на футбола Лионел Меси, не съумя да означи гол в продължение на 180 минути.

Провалът на плана ПСЖ

" Проектът на Пари Сен Жермен беше построен, с цел да завоюва Шампионската лига, а те са на километри от него. В последна сметка наподобява, че ще се провали ", съобщи някогашният плеймейкър на Челси Джо Коул в ефира на BT Sport. " Те купиха някои от най-хубавите играчи за последните 20 години. Младите френски играчи, разпръснати из Европа, биха могли да вършат това, което вършат тези момчета, за една четвърт от цената, с еднаквост, с която почитателите се свързват ”, сподели още той.

Бившият британски полузащитник Оуен Харгрийвс също добави: " Те разполагат с толкоз доста брилянтни характерности, само че това не е тим. Срамно е. Събраха толкоз доста страхотни играчи, само че вървят обратно ”. И добави: “ПСЖ би трябвало да унищожи целия план и да стартира изначало. В Париж разполагат с най-хубавите млади гении в целия свят. Защо те отиват в Залцбург, Дортмунд или Лестър? Всички те би трябвало да играят за ПСЖ. Могат да завоюват Лига 1 с тези играчи, а по-късно да вкарат в състава една или две суперзвезди ".

След закупуването от катарските притежатели през 2012 година ПСЖ похарчи над 1 милиарда паунда и завоюва осем от десетте трофеи в Лига 1 и 12 купи на страната под управлението на новия притежател.

Но Шампионската лига беше фантазията на притежателите и не наподобява по-близо до реализиране. След като доближиха до четвъртфинал във всеки от първите четири сезона, в пет от последните седем сезона те отпаднаха още на 1/8 финалите. Изключението беше финалът през 2020 година, който изгубиха от Байерн.

Съставите им постоянно са били претъпкани със суперзвезди в офанзива, само че не са били задоволително солидни или уравновесени.

Бъдещето пред огромните звезди Мбапе, Меси и Неймар

Мбапе е едно от най-успешните попълнения на ПСЖ, като през 2017 година се мина от Монако на “Парк де Пренс ” за 165 млн. паунда и предишния уикенд стана най-хубавият голмайстор в историята на клуба с 201 гола в 248 мача. Носителят на Световната купа през 2018 година е един от дребното парижани в тима им, само че може да почувства, че би трябвало да напусне, с цел да се утвърди като един от най-великите в играта.

" Мбапе има още една година от контракта си и даже да желае да напусне, те няма да разрешат това да се случи, тъй че той към момента ще бъде там ", сподели френският публицист Жулиен Лоренс. " Той не е печелил Шампионската лига, само че е единствено на 24 години, тъй че това не е фикс идея за него. Той сподели, че би било извънредно особено да бъде първият, който я завоюва за ПСЖ ”, сподели още той

Един от играчите, които са с изтичащи контракти това лято, е Меси. Смята се, че 35-годишният капитан на Аржентина е заинтригуван да остане, само че към момента не е подписал нов контракт.

Той завоюва рекордните седем Златни топки и вкара 29 гола в 64 мача за ПСЖ, откогато напусна Барселона преди две лета - само че не съумя да се трансформира в катализатор за неуловимия за парижани трофей в Шампионската лига.

" Все още се приказва за контракта на Меси с клуба, само че довечера той не беше задоволително добър ", сподели Лоренс. " Не геният му е под въпрос, а това, че на неговата възраст той е на контраофанзива и Леон Горетцка го настига от пет метра откъм гърба. Не мисля, че той към този момент е задоволително добър за това равнище. "

31-годишният бразилски нападател Неймар напусна Барселона - където беше в сянката на Меси - и мина в ПСЖ през 2017 година за рекордната в международен мащаб сума от 200 млн. паунда. Престоят му в клуба бе придружен от травми, а сезонът му бе прибързано преустановен предходната седмица с новината, че се нуждае от интервенция на коляното. " Те се пробваха да го продадат предходната година, тъй че ще се опитат да го създадат още веднъж ", споделя френският публицист Лоренс.

Бившето крило на Ливърпул Стив Макманамън съобщи по BT Sport: " ПСЖ няма да се усъвършенства през идната година. Лионел Меси ще бъде с една година по-възрастен, Серхио Рамос също. Неймар не може да поддържа форма в края на сезоните. Маркиньос към този момент е в преклонна възраст. Големите играчи ще би трябвало да продължат напред ”.

Бъдещето на треньора Галтие

Галтие е шестият треньор в ератата на катарските притежатели и сходно на останалите той няма да донесе трофея в Шампионската лига. Двама от предходните петима - Карло Анчелоти и Томас Тухел - завоюваха най-големия европейски клубен трофей, откакто напуснаха ПСЖ.

Галтие, който размени Маурисио Почетино през лятото, е един от единствено двамата мениджъри, които стопираха ПСЖ да завоюва купата във Франция през последното десетилетие, когато изведе Лил до славата през 2021 г.Те са на осем точки от Марсилия на върха, тъй че евентуално ще прибавят още купа от Лига 1.

" Следващите няколко дни ще бъдат от решаващо значение. Мисля, че Галтие ще доиграе сезона и се надявам да завоюват лигата ", сподели Лоренс. " Не чакам обаче той да е тук при започване на идващия сезон ".

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР